Ρεσεψιόν ξενοδοχείουΣύμφωνα με τον Ν.1346/83 και όλες τις μεταγενέστερες μέχρι και σήμερα Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ή διαιτητικές αποφάσεις που αφορούν τον τρόπο απασχόλησης και τους μισθούς του κυρίως ξενοδοχειακού προσωπικού που εργάζεται σε ξενοδοχεία, καθώς και εργαζομένων σε μη κύρια τουριστικά καταλύματα (ενοικιαζόμενα δωμάτια), οι εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία και άλλα τουριστικά καταλύματα έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης στην ίδια επιχείρηση που εργάζονταν την προηγούμενη περίοδο. Το ίδιο δικαίωμα έχουν κι αυτοί που δεν εργάστηκαν πέρυσι και έκαναν μονομερείς δηλώσεις ή προσλήφθηκαν και μπήκαν σε αναστολή.

Για να είναι 100% έγκυρη και διασφαλισμένη η αίτηση επαναπρόσληψης και να είναι υποχρεωτική από τον εργοδότη, θα πρέπει η αίτηση να γίνει μέσω Σωματείου, όπως ορίζει το Άρθρο 8 του Ν.1346/83.

Διαφήμιση

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιστισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Θήρας, πέρσι με τις αναστολές της σύμβασης που προέκυψαν λόγω της πανδημίας διαπιστώθηκε πόσο σημαντικό είναι να έχουν γίνει όλα νόμιμα και επειδή και το 2021 προβλέπεται δύσκολο, είναι επιτακτική ανάγκη να τηρηθεί η διαδικασία.

“Η καταληκτική ημερομηνία είναι η 30/1/2020, καλό θα είναι όμως να το κάνουμε πιο γρήγορα ώστε να βοηθήσουμε το Σωματείο μας να στείλει έγκαιρα στις επιχειρήσεις τις αιτήσεις.

Καλούμε όλα τους  εργαζόμενους της επαρχίας Θήρας (Σαντορίνη, Θηρασιά, Ίο, Σίκινο, Φολέγανδρο, Ανάφη) να επικοινωνήσουν με το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιστισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Θήρας Νομού Κυκλάδν, ώστε να κάνουν την αίτηση εγγραφής στο σωματείο, αν δεν είναι ήδη μέλη, και να προχωρήσουμε στην διαδικασία της αίτησης επαναπρόσληψης”.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλ. 6980300150, 6982857807, 6982275026
Email: syndikatotourismouthiras@gmail.com

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here