Με παγκόσμιο σύνθημα “All you want is Greece” ανοίγει στις 14/5 ο ελληνικός τουρισμός

Εφόσον το επιτρέψουν τα υγειονομικά δεδομένα

Με σύνθημα “All you want is Greece”, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης προσκάλεσε το διεθνές κοινό να επισκεφτεί την Ελλάδα για τις φετινές του διακοπές. “Φέτος και για πάντα, το μόνο που θέλετε είναι η Ελλάδα. Για να έρθει ξανά το χαμόγελο στα χείλη σας, με την ελπίδα ότι θα ξαναπάρετε πίσω τη ζωή σας, το μόνο που θέλετε είναι η Ελλάδα“, ανάφερε χαρακτηριστικά κος Θεοχάρης, σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου από το Μουσείο της Ακρόπολης, στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ΙΤΒ Berlin, που φέτος διεξάγεται ψηφιακά.

Ο κος Θεοχάρης προσδιόρισε επίσης ως ημερομηνία για την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου 2021 στην Ελλάδα την 14η Μαΐου. “Έχοντας πάντα κατά νου την πιστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, φιλοδοξούμε να ανοίξουμε τον ελληνικό τουρισμό στις 14 Μαΐου. Έως τότε θα αίρουμε σταδιακά τους περιορισμούς, εφόσον μας το επιτρέψουν οι εκτιμήσεις εκ μέρους των λοιμωξιολόγων για την εξέλιξη της πανδημίας. Για παράδειγμα, προγραμματίζουμε για τον Απρίλιο την πιλοτική εφαρμογή των μέτρων που έχουμε σχεδιάσει, σε πρώτη φάση με επισκέπτες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και από άλλα κράτη όπου ο εμβολιασμός έχει προχωρήσει, όπως π.χ. το Ισραήλ. Τονίζω, ωστόσο, ότι όλες οι ημερομηνίες σχετικά με το άνοιγμα είναι ενδεικτικές και ενδέχεται να τροποποιηθούν, αναλόγως των εξελίξεων”. ανέφερε.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, ο Υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε επιγραμματικά στα βασικά υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία θα εφαρμοστούν στις πύλες εισόδου της χώρας. Συγκεκριμένα, θα επιτρέπεται η είσοδος σε ταξιδιώτες σε τρεις περιπτώσεις: να έχουν εμβολιαστεί, να έχουν αντισώματα ή να έχουν πρόσφατο αρνητικό τεστ Covid. Επιπλέον, όπως είπε, “όλοι οι τουρίστες ενδέχεται να υποβληθούν σε τυχαία τεστ, κατά τον ίδιο τρόπο με πέρσι. Ωστόσο, μια σημαντική διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά είναι τα “rapid tests”, χάρη στα οποία η καραντίνα για τα θετικά κρούσματα θα ξεκινά, πλέον, χωρίς την 24ωρη αναμονή όπως το 2020″.

“Το κόστος για τη νοσηλεία ή οποιαδήποτε άλλη επιβεβλημένη ενέργεια, με στόχο την προστασία της υγείας τουριστών, επαγγελματιών και πολιτών, θα βαρύνει το Ελληνικό Κράτος” διευκρίνισε ο κος Θεοχάρης, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως “ό,τι ισχύει για τους Έλληνες πολίτες, θα ισχύει και για τους τουρίστες, χωρίς καμία εξαίρεση, όπως π.χ. η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε δημόσιους χώρους”.

Ανέφερε επίσης ότι “ενισχύονται οι δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε όλους τους προορισμούς ανά την Ελλάδα, συνεχίζοντας την ίδια προσπάθεια όπως και πέρσι. Δίνουμε προτεραιότητα στον εμβολιασμό ανθρώπων οι οποίοι εμπλέκονται στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών, ταυτόχρονα με τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού στη χώρα μας”.

Σχετικά με το επιτυχές άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού το 2020, επισήμανε ότι με ευθύνη του Υπουργείου Τουρισμού, σε συνεργασία με φορείς και οργανισμούς του κράτους, αλλά και με τον ιδιωτικό τομέα, “δημιουργήσαμε εξειδικευμένα πρωτόκολλα για κάθε δραστηριότητα και εκπαιδεύσαμε σε αυτά χιλιάδες εργαζομένους. Συνεργαστήκαμε στενά με τις επιχειρήσεις του κλάδου και τα πρωτόκολλα εφαρμόστηκαν με υποδειγματικό τρόπο. Υιοθετήσαμε το πρωτοποριακό σύστημα “ΕVA” για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους τουριστών, επιτυγχάνοντας ακρίβεια πρόβλεψης τέσσερις φορές υψηλότερη από άλλες μεθόδους. Και, τελικά, υποδεχτήκαμε και φιλοξενήσαμε στην Ελλάδα περισσότερους από 1,5 εκατ. Γερμανούς τουρίστες, επί συνόλου 6 εκατ. επισκεπτών το 2020. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι απόλαυσαν τη μοναδική εμπειρία των διακοπών στην Ελλάδα, μένοντας παράλληλα απολύτως ασφαλείς”.

“Στα ασυναγώνιστα πλεονεκτήματα που διαθέτει η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός, προσθέτουμε τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε και να εγγυηθούμε ότι κάθε τουρίστας ο οποίος επιλέγει τη χώρα μας το 2021 θα είναι απολύτως ασφαλής. Νομίζω ότι μπορώ να σας ακούσω ήδη να ψιθυρίζετε το νέο μας σύνθημα: All I want is Greece”, είπε ο κος Θεοχάρης κλείνοντας την τοποθέτησή του.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη