Τηλεδιάσκεψη για την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στη Σαντορίνη

Τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας, ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου πραγματοποιήθηκε χθες (8/3), με τη συμμετοχή του Δημάρχου Θήρας Αντώνη Σιγάλα, του Προέδρου της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας Θεόδωρου Κόντε, εκπροσώπων του κλάδου και φορέων του νησιού. Τα στοιχεία που κυριάρχησαν στην τηλεδιάσκεψη, όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Θήρας, ήταν ο ρεαλισμός, η σοβαρότητα και η ειλικρινής διάθεση συνεννόησης και συνεργασίας.

Ο Δήμαρχος Θήρας τόνισε εξ αρχής ότι “η επανεκκίνηση της κρουαζιέρας είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της Σαντορίνης, για τον λόγο αυτό εργαζόμαστε μεθοδικά προκειμένου το νησί μας ν’ ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στις νέες απαιτητικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας”.

“Μετά την επιτυχημένη διαχείριση της περσινής δύσκολης σεζόν, φέτος είμαστε πιο έμπειροι, πιο προετοιμασμένοι, πιο αποφασισμένοι” συνέχισε ο Δήμαρχος, διευκρινίζοντας πως ενισχύθηκαν οι υποδομές του νησιού με ουσιαστικές βελτιωτικές παρεμβάσεις στο λιμάνι και στον δρόμο του Αθηνιού, στο κεντρικό οδικό δίκτυο, στην καθαριότητα, στην ύδρευση κλπ.

Ως προς το υγειονομικό σκέλος, ο κος Σιγάλας τόνισε πως είναι εξασφαλισμένος, σύμφωνα με την κυβερνητική εξαγγελία, ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός των κατοίκων της Σαντορίνης και της Θηρασίας, ενώ συμπλήρωσε πως είναι επίσης διασφαλισμένη η εφαρμογή αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων στην λειτουργία των επιχειρήσεων και των μέσων μαζικής μεταφοράς, μέσα από την εκπαίδευση των εργαζομένων με στόχο την προστασία των ίδιων και των επισκεπτών.

Το δε νοσοκομείο, όπως είπε, βρίσκεται σε συνεχή λειτουργική ετοιμότητα και σε συνεργασία με τον Δήμο θα συνεχιστεί η ιχνηλάτηση πιθανών κρουσμάτων με την πραγματοποίηση συνεχών rapid test που θα προμηθευτεί ο Δήμος.

“Επιδιώκουμε η κρουαζιέρα να ανοίξει με σχέδιο, με όρους βιωσιμότητας και υγειονομικής ασφάλειας” υπογράμμισε ο Δήμαρχος, για να προσθέσει πως “από τη δική μας πλευρά κάνουμε το καλύτερο δυνατόν προκειμένου να θωρακίσουμε τη Σαντορίνη, ώστε να παραμείνει υγειονομικά καθαρή. Ζητάμε το ίδιο και από όσους διακινήσουν οργανωμένα επισκέπτες στο νησί μας”.

Στο πλαίσιο αυτό, θα καθοριστούν ο αριθμός και οι ώρες προσέγγισης των κρουαζιεροπλοίων, καθώς και οι διαδικασίες εξόδου και μετακίνησης των επισκεπτών στο νησί. “Η Σαντορίνη είναι εξαιρετικά ελκυστικός προορισμός για την κρουαζιέρα και δεν είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί, με οποιοδήποτε πρόσχημα, εφαρμογή νέων “μοντέλων” στη διακίνηση των επιβατών της κρουαζιέρας που θα περιορίζουν την κινητικότητα τους εντός του νησιού”, ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος, προτάσσοντας την ειλικρινή συνεργασία, την αμοιβαία εμπιστοσύνη και το αμοιβαίο όφελος. “Αυτή τη χρονιά θα μετρήσουμε κι εμείς τους φίλους μας ώστε να προσδιορίσουμε ανάλογα τη στάση μας για τα επόμενα χρόνια”, κατέληξε.

Από πλευράς Σαντορίνης, στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Άγγελος Ρούσσος, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Λούλας και Ευάγγελου Νομικού Γουλιέλμος Μπάικας, ο πρόεδρος του Εμπορικού & Επαγγελματικού Συλλόγου Θήρας Νίκος Νομικός και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θήρας Μανώλης Σιγάλας, οι οποίοι εξέφρασαν ανάλογες απόψεις, πιστοποιώντας έτσι την ύπαρξη ενός αρραγούς ”μετώπου” προστασίας των συμφερόντων του νησιού.

Θετική υπήρξε στην συνέχεια και η ανταπόκριση των εκπροσώπων της κρουαζιέρας, οι οποίοι εξέφρασαν τη βούλησή τους για συνεργασία και παρουσίασαν το δικό τους σχέδιο σχετικά με το υγειονομικά ασφαλές “άνοιγμα” της κρουαζιέρας και την ένταξη της Σαντορίνης στα προγράμματα τους.

Όπως καταλήγει η ανακοίνωση του Δημάρχου, η συνεργασία θα συνεχιστεί και η προσδοκία για την επιτυχημένη έναρξη της κρουαζιέρας ενισχύεται.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη