Τροποποιήθηκε σήμερα 9/6/17 η σηματοδότηση στον ισόπεδο κόμβου του Πύργου, με την επαναφορά του STOP στον δρόμο από το χωριό του Πύργου με κατεύθυνση προς τη SantoWines και αντίστροφα.

Η σηματοδότηση πλέον δίνει προτεραιότητα στους οδηγούς που κινούνται εντός του επαρχιακού δικτύου, στον κεντρικό δρόμο από το Μεγαλοχώρι προς τα Φηρά, και η νέα αλλαγή απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή από τους διερχόμενους οδηγούς.

Διαφήμιση

Η τροποποίηση έγινε από το Τμήμα Περιφερειακής Ενότητας Θήρας μετά από σχετική εντολή της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία ωστόσο επισημαίνει ότι η λύση αυτή είναι προσωρινή και επιβάλλεται για την ορθή κυκλοφορία και ασφαλή διέλευση των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αφού σε εξέλιξη βρίσκεται η μελέτη για την τελική διαμόρφωση του κόμβου.

Η σηματοδότηση που ίσχυε στο σημείο τα τελευταία δύο περίπου χρόνια ήταν σύμφωνη με τη μελέτη που είχε εκπονήσει για λογαριασμό του Δήμου Θήρας ο συγκοινωνιολόγος κ. Σταύρος Κωνσταντινίδης, λαμβάνοντας υπόψη και τη λειτουργία του ΕΠΑΛ στην περιοχή.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email