Ανακοίνωση-διαμαρτυρία του Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν. Θήρας

Με αφορμή τη μη ανανέωση της σύμβασης δύο υπαλλήλων της Διοικητικής Υπηρεσίας (ειδικότητας ΔΕ Γραμματέων, με σχέση εργασίας επικουρικού προσωπικού), παρά τη σχετική ρύθμιση που επιτρέπει την παράταση των συμβάσεων επικουρικού προσωπικού ως το τέλος Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της πανδημίας, το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Θήρας εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας.

“Δηλώνουμε την αγανάκτηση και σαφώς την αντίθεσή μας στο γεγονός ότι εν μέσω πανδημίας που χτυπά ολόκληρη των κοινωνία και εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου σε έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, η διοίκηση της ΑΕΜΥ ΑΕ αποφάσισε για μείωση προσωπικού, χαρακτηρίζοντάς το ως πλεονάζον”, σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων και συμπληρώνει τα δύο παρακάτω γεγονότα:

– Σε πρωτόδικη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, όπου αναγνωρίστηκε η σχέση εργασίας ΙΔΑΧ σε συναδέλφους και υποχρεώνει την ΑΕΜΥ να αποδεχτεί τις υπηρεσίες τους, η τελευταία άσκησε έφεση επί της απόφασης!
– Σέσεις εργασίας (κυρίως ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού) της μοναδικής προκήρυξης ΑΣΕΠ που εκδόθηκε και αφορά τη στελέχωση του ΓΝ Θήρας με προσωπικό αορίστου χρόνου, είτε δεν καλύφθηκαν, είτε έπειτα από αποχώρηση συναδέλφων δεν αναπληρώθηκαν ποτέ!

“Εύλογα αναρωτιόμαστε ποιοι έχουν σειρά. Καταδικάζουμε τις μεθοδευμένες κινήσεις που μοναδικό σκοπό έχουν την απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας και καλούμε τους πολίτες της Σαντορίνης να μας στηρίξουν στον αγώνα αυτό που δίνουμε καθημερινά”, καταλήγει η ανακοίνωση.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη