Γ.Ν. Θήρας: Ανακοίνωση για θέματα Covid-19 στη Σαντορίνη

Προκειμένου να θέσει το θέμα του Covid-19 στη Σαντορίνη στην πραγματική του διάσταση, το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, με ανακοίνωσή του, γνωστοποιεί τα παρακάτω:

– Μέσα στον Ιανουάριο 2021, στο Γ.Ν. Θήρας έχουν νοσηλευτεί στην ειδική μονάδα COVID-19, 7 θετικά περιστατικά, με σοβαρά συμπτώματα. Σήμερα 2 εκ των ασθενών έχουν επιστρέψει στην οικία τους και οι 5 παραμένουν σε θαλάμους αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου, με πλήρη επιστημονική υποστήριξη και καλή εξέλιξη. Κανείς δεν χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

– Από τις αρχές του μήνα και μέχρι χθες (27/1), στο Γ.Ν. Θήρας έχουν γίνει 564 τεστ από τα οποία έχουν προκύψει 13 θετικά δείγματα, τα οποία αντιμετωπίστηκαν σύμφωνα με τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

– Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, στο νοσοκομείο έχουν γίνει περισσότερα από 2.000 τεστ, από τα οποία τα 56 ήταν θετικά και αντιμετωπίστηκαν σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας.

– Η ανάγκη πραγματοποίησης τεστ σε επαγγελματικές ή κοινωνικές ομάδες για την ιχνηλάτηση περιστατικών εμπίπτει εξ ολοκλήρου στις αρμοδιότητες του ΕΟΔΥ και το Γ.Ν. Θήρας δεν είναι αρμόδιο να προχωρήσει απρογραμμάτιστα σε τέτοιες ενέργειες. Δημόσιες κατηγορίες ότι υπάρχει έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, απέχουν από την πραγματικότητα.

– Είναι δημοσιοποιημένο και ευρέως γνωστό ότι δωρεάν τεστ για Covid-19 γίνονται αποκλειστικά έπειτα από ραντεβού, μέσω του testing.gov.gr για πολίτες και για εκπαιδευτικούς μέσω της πλατφόρμας edu-testing.gov.gr.

– Ως προς τα εμβόλια κατά του Covid-19, το πρόγραμμα εμβολιασμών έχει ξεκινήσει και ήδη έχουν εμβολιαστεί συμπολίτες μας ηλικίας άνω των 85 ετών, καθώς και υγειονομικό προσωπικό. Η διαδικασία προχωράει σύμφωνα με το πρόγραμμα και την τροφοδοσία εμβολίων που δίδεται από την Κεντρική Επιτροπή Εμβολιασμών του Υπουργείου Υγείας.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη