Δήμος Θήρας: Αναμόρφωση στοάς στο κέντρο των Φηρών

Νέα όψη απέκτησε η στοά Παπία, μήκους 50 περίπου μέτρων, κάτω από την κεντρική πλατεία των Φηρών, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αναμόρφωσής της.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Θήρας, η αναμόρφωση έγινε μετά από μελέτη του τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, με μελετητή τον κο Κωνσταντίνο Νταβαρίνο, η οποία θεωρήθηκε στις 18/6/2021. Σύμφωνα με την τεχνική μελέτη, κατασκευάστηκαν ημικυκλικές καμάρες κατά μήκος της στοάς και υποστυλώματα με γυψοσανίδες, ψευδοροφή με τοποθέτηση φωτισμού, λιθόκτιστη πεζούλα – αλτάνα, η οποία στεγανοποιήθηκε, έγινε δε βελτίωση και επισκευή όλου του πέτρινου τοίχου αντιστήριξης, γενικός χρωματισμός όλης της στοάς, επενδύσεις του υπάρχοντος τοίχου με λιθόκτιστη πέτρα και γενική επισκευή στην είσοδο της στοάς.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Η δαπάνη για την εκτέλεση του έργου ανήλθε στο ποσό των 58.515,38 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α., με χρήματα από τον προϋπολογισμό του Δήμου Θήρας. Το έργο εκτελέστηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016, υπό την την επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Θήρας.

“Ο Δήμος Θήρας συνεχίζει την αναβάθμιση δημόσιων χώρων της πρωτεύουσας του νησιού, ώστε τα Φηρά να ανακτήσουν και πάλι την αίγλη τους”, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Θήρας.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη