Ηφαίστεια 2019: Αναπαράσταση της έκρηξης και μουσικές εκδηλώσεις

Με αφορμή την καθιερωμένη γιορτή των Ηφαιστείων που φέτος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Θήρας, η Γεωθήρα και ο ΔΑΠΠΟΣ έχουν προγραμματίσει μια σειρά μουσικών εκδηλώσεων στα Φηρά, στον χώρο μπροστά από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής.

Από νωρίς το απόγευμα, στις 19:00, τα δύο μέλη της “Nerale Band”, με μια άρπα κι ένα σετ τύμπανα, θα ξεκινήσουν το μαγευτικό ταξίδι μέσα από jazz μονοπάτια. Μουσική δεξιοτεχνία, προσωπικό στίγμα και ιδιαίτερη μουσική προσέγγιση από την Φατίμα (άρπα) και τον Αλέξανδρο (ντραμς).

Στις 20:00, λίγο πριν δοθεί η “σκυτάλη” για την αναπαράσταση της εικονικής έκρηξης του Ηφαιστείου, στη σκηνή θα ανέβει η Μαρίνα Δημητρίου. Αισθαντική, εντυπωσιακή και άκρως μελωδική, η Μαρίνα -με ρεπερτόριο σε επτά γλώσσες και με αρκετές δικές της συνθέσεις- θα εμφανιστεί με τη συνοδεία του πιανίστα Χρήστου Τσαντούλη.

Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει η αναπαράσταση της έκρηξης του Ηφαιστείου, προσφέροντας -όπως κάθε χρόνο- ένα ξεχωριστό θέαμα για τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού.

Μόλις ολοκληρωθεί η εικονική έκρηξη στου Ηφαιστείου, ώρα 21:30, θα ακολουθήσει η εντυπωσιακή και δυναμική Idra Kayne, η αποκάλυψη της soul funk σκηνής της χώρας μας. Μια υπέροχα ολοκληρωμένη φωνή, με τόσο ζωντανή και μεστή σκηνική παρουσία που πραγματικά κατακτά το κοινό από τα πρώτα κιόλας κομμάτια.

Μια μέρα νωρίτερα, την Παρασκευή 20/9, ώρα 19:30, θα παρουσιαστεί στην κεντρική πλατεία του Πύργου μια διαφορετική εκδήλωση, ένα ονειρικό ταξίδι στα πιο όμορφα ηφαιστειογενή νησιά του Αιγαίου και τους γεωλογικούς θησαυρούς που δημιούργησε η ηφαιστειότητα από τα βάθη του γεωλογικού χρόνου έως σήμερα. Πρόκειται για το ηχόραμα “Από τη Λέσβο στη Σαντορίνη – ένα οδοιπορικό στα νησιά των ηφαιστείων”. Δείτε περισσότερα εδώ.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη