Μικρή “ανάσα” στον ερασιτεχνικό αθλητισμό με τη νέα ΚΥΑ

Άμεση επιστροφή στις προπονήσεις για τις ανδρικές και γυναικείες ομάδες των πρώτων κατηγοριών στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα

Τα στοιχεία που παρουσίασαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς στη χθεσινή σύσκεψη με τους Λοιμωξιολόγους, ανέτρεψαν εν μέρει τα περιοριστικά μέτρα που είχαν ανακοινωθεί την περασμένη Τετάρτη και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός “αναπνέει” ξανά, όπως επιβεβαιώθηκε από την έκδοση της τελευταίας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β’ 895, 06/03/2021).

Πλέον υπάρχει οριζόντια εφαρμογή των μέτρων για τον αθλητισμό σε όλη τη χώρα. Για λόγους ίσης μεταχείρισης παύουν να ισχύουν διαφορετικές προϋποθέσεις, αναλόγως την περιοχή και την επιδημιολογική της κατάσταση.

Επομένως, από σήμερα (6/3) επιτρέπονται σε όλη τη χώρα οι προπονήσεις σε Α1 βόλεϊ γυναικών, Α1 μπάσκετ γυναικών, Α2 μπάσκετ ανδρών, χάντμπολ, υδατοσφαίριση και Football League. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, τα πρωταθλήματα αυτά θα επανεκκινήσουν μετά την εναρμόνιση των διοργανωτριών αρχών και των ομάδων σε τροποποιήσεις των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως θα εξειδικευτούν άμεσα από τις οδηγίες της επιστημονικής αρχής της ΓΓΑ.

Συνεχίζονται κανονικά οι αγώνες των επαγγελματικών πρωταθλημάτων Super League 1, Super League 2, Basket League και Vollley League.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη