Ανοδικά εξελίσσεται η τουριστική κίνηση στο Νότιο Αιγαίο

Ανοδικά εξακολουθεί να κινείται η αεροπορική κίνηση στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, παρά το δυσμενές περιβάλλον που διαμορφώνει η πανδημία και η εξάπλωση των μεταλλάξεων, σε συνδυασμό με τις διαφορετικές ταξιδιωτικές οδηγίες κάθε χώρας για τους πολίτες της.

Παρά την αβεβαιότητα του να ταξιδεύει κανείς κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το περασμένο Σαββατοκύριακο σημειώθηκαν στο Νότιο Αιγαίο οι περισσότερες ημερήσιες αφίξεις μέχρι σήμερα με απευθείας διεθνείς πτήσεις, αφού το Σάββατο 27/6 ήταν η πιο “δυνατή” μέρα για το αεροδρόμιο της Ρόδου, που υποδέχθηκε 8.565 τουρίστες, ενώ την Κυριακή 28/6 σημειώθηκαν τα υψηλότερα ημερησίως νούμερα αφίξεων και στην Κω με 6.032 αφίξεις, και στην Σαντορίνη με 2.917 και στην Μύκονο με 2.930 αφίξεις.

Συνολικά ο Ιούνιος έκλεισε με περισσότερες από 250.000 απευθείας διεθνείς αφίξεις στα πέντε αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου που υποδέχονται διεθνείς πτήσεις (Ρόδου, Κω, Καρπάθου, Μυκόνου, Σαντορίνης) μέσω τουλάχιστον 2.000 πτήσεων, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των αφιχθέντων στις 307.160.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία από τις 13/5, οπότε το Νότιο Αιγαίο άνοιξε πρώτο τις πύλες του, μέχρι και τις 27 Ιουνίου, οι διεθνείς αφίξεις σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα κατανέμονται ως εξής: 137.400 επισκέπτες στη Ρόδο, 69.000 στην Κω, 53.260 στη Σαντορίνη, 44.000 στη Μύκονο και 3.500 στην Κάρπαθο.

Στα παραπάνω στοιχεία δεν περιλαμβάνονται οι επιβάτες που μετακινούνται μέσω του διεθνούς αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος” με πτήσεις εσωτερικού. αλλά και οι επιβάτες που μετακινούνται μέσω του ακτοπλοϊκού δικτύου.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη