17.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βιωματικό εργαστήριο “Κάτω από το Τοπίο”, τον Σεπτέμβριο στη Θηρασιά

Για νέους αρχιτέκτονες, μηχανικούς και καλλιτέχνες

Share

Κλικ για μεγέθυνση

Στο πλαίσιο της δράσης “Κάτω από το Τοπίο: Θηρασιά 2021-2022” που ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, η συλλογικότητα Μπουλούκι διοργανώνει στις 6-17 Σεπτεμβρίου 2021, στην Αγριλιά της Θηρασιάς, έναν από τους σημαντικότερους υπόσκαφους οικισμούς της χώρας, βιωματικό εργαστήριο για τις παραδοσιακές θηραϊκές τεχνικές δόμησης και τα τοπικά ηφαιστειογενή υλικά.

Κατά το δωδεκαήμερο εργαστήριο “Κάτω από το Τοπίο”, 20 νέοι αρχιτέκτονες, μηχανικοί και καλλιτέχνες, φοιτητές και επαγγελματίες, θα έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν το έργο αποκατάστασης του κεντρικού λιθόστρωτου μονοπατιού και δύο στερνών του οικισμού και να εμβαθύνουν εμπράκτως στην οικοδομική τέχνη και τα υλικά του τόπου, τις εναλλακτικές αρχιτεκτονικές προσεγγίσεις και ζητήματα διαχείρισης της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς.

Το εργαστήριο περιλαμβάνει ακόμη τα εξής σεμινάρια:

– Διαβάζοντας τις Σπηλιές | Το σεμινάριο θα εστιάσει στη χωρική ανάπτυξη, τα τυπολογικά χαρακτηριστικά και τις οικοδομικές τεχνικές που εντοπίζονται στον οικισμό της Αγριλιάς.

– Θηραϊκά κονιάματα | Το σεμινάριο θα εστιάσει στα κονιάματα δόμησης, τα επιχρίσματα και τα κισσηροδέματα της Αγριλιάς, μέσα από τη θεωρητική κατανόηση και την πρακτική εξάσκηση γύρω από την επιλογή των πρώτων υλών και την επεξεργασία τους, τις ιδιότητες και τις τεχνικές εφαρμογής τους.

– Σπόροι και Σπόλια | Το σεμινάριο θα εστιάσει στις αρχαιολογικές και γεωπονικές πτυχές του τοπίου, λαμβάνοντας την Αγριλιά και τη Θηρασιά ως περιπτώσεις μελέτης.

– Τέφρας προπλάσματα | Το σεμινάριο, που θα διεξάγουν φοιτητές και διδάσκοντες της ΑΣΚΤ, θα εστιάσει στη γλυπτική χρήση της θηραϊκής γης.

Οι δηλώσεις συμμετοχής παρατείνονται έως 5 Ιουλίου 2021. Κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη