Ανοίγει η πλατφόρμα του Μεταφορικού Ισοδύναμου για επιχειρήσεις

Από σήμερα Δευτέρα, 27/8/2018, οι επιχειρήσεις με έδρα τα νησιά, τα οποία εντάσσονται στην πιλοτική εφαρμογή του μέτρου, έχουν πλέον τη δυνατότητα να εγγραφούν στην πλατφόρμα του Μεταφορικού Ισοδύναμου www.metaforikoisodynamo.gr. Οι επιχειρήσεις, αφού συμπληρώσουν τα απαιτούμενα στοιχεία στην φόρμα του ΜΙ, αποκτούν τον Μοναδικό Αριθμό Νησιωτικής Επιχείρησης, ο οποίος τις καθιστά δικαιούχες του μέτρου.

Η έναρξη εγγραφής των νησιωτικών επιχειρήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΜΙ, ανοίγει τον δρόμο για την χρηματοδότηση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων τους, από και προς τα νησιά, στοιχείο που μέχρι στιγμής τις καθιστούσε μη ανταγωνιστικές.

Οι μεταφορικές δαπάνες για τις επιχειρήσεις των νησιών της πιλοτικής εφαρμογής, είναι επιλέξιμες από 1/7/2018. Εντός Σεπτεμβρίου, οι επιχειρήσεις θα κληθούν να εισάγουν στην πλατφόρμα, τα σχετικά παραστατικά του τριμήνου Ιουλίου-Αυγούστου-Σεπτεμβρίου, ώστε να πιστωθεί στους λογαριασμούς τους το αντίστοιχο ποσό.

“Με τo άνοιγμα της πλατφόρμας του Μεταφορικού Ισοδυνάμου στις επιχειρήσεις, υλοποιείται άλλο ένα βήμα προς τη κατεύθυνση ολοκλήρωσης της εφαρμογής του ΜΙ, μιας νησιωτικής πολιτικής που εξαγγέλθηκε και υλοποιείται για την στήριξη των νησιών και την ενίσχυση των αναπτυξιακών τους προοπτικών” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Θυμίζουμε ότι το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου τέθηκε σε πιλοτική εφαρμογή στις 10 Ιουλίου για 49 νησιά: Αγαθονήσι, Άγιο Ευστράτιο, Άγιο Μηνά, Αλιµία, Ανάφη, Αντίψαρα, Αρκιούς, Αρµάθια, Αστυπάλαια, Γυαλί, Δονούσα, Ερρικούσα, Ηρακλειά, Θύµαινα, Ικαρία, Κάλυµνο, Κάρπαθο, Κάσο, Καστελόριζο, Κίναρο, Κουφονήσια, Κω, Λέβιθα, Λειψούς, Λέρο, Λέσβο, Λήµνο, Μαθράκι, Μάραθο, Νίµο, Νίσυρο, Οθωνούς, Οινούσσες, Πάτµο, Σάµο, Σαµοθράκη, Σαρία, Στρογγυλή, Σύµη, Σύρνα, Σχοινούσα, Τέλενδο, Τήλο, Φαρµακονήσι, Φούρνους, Χάλκη, Χίο, Ψαρά και Ψέριµο.

Η πιλοτική εφαρµογή του μέτρου του Μ.Ι. λήγει την 31η Δεκεµβρίου 2018 και από την 1η Ιανουαρίου 2019 το μέτρο θα τεθεί σε πλήρη εφαρµογή για όλα τα νησιά της επικράτειας πλην Κρήτης, Εύβοιας και Λευκάδας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here