Ανοίγουν κομμωτήρια και αρχαιολογικοί χώροι – Από τις 21:00 η απαγόρευση κυκλοφορίας

Την άμεση εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων με χαμηλό επιδημιολογικό αποτύπωμα στην εξέλιξη της πανδημίας που αποφάσισε σήμερα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τη πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

  • Η απαγόρευση της κυκλοφορίας να ισχύει, από αύριο Σάββατο 20/3, ενιαία σε όλη την επικράτεια από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί και καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας.
  • Από τη Δευτέρα 22/3 η επαναλειτουργία των κομμωτηρίων και των κέντρων περιποίησης άκρων, τηρουμένων όλων των ήδη υφιστάμενων αυστηρών πρωτοκόλλων.
  • Η επαναλειτουργία των υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων έως 3 άτομα, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων, με χρήση sms 6 και χωρίς τη χρήση οχήματος για τη μετάβαση.
  • Η λειτουργία των δημοσίων πάρκων έως 3 άτομα, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων και πάλι με χρήση sms 6 και χωρίς τη χρήση οχήματος.
  • Η τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό εκάστου δήμου με αναλογία ενός πιστού ανά 25 τμ και με όριο τους 20 πιστούς, με υποχρεωτική χρήση της μάσκας καθώς και υποχρεωτικό testing με ευθύνη της οικείας ιεράς μητροπόλεως σε ιερείς και ψάλτες για τις ακόλουθες τρεις θρησκευτικές τελετές: την Κυριακή της Ορθοδοξίας 21/3, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου 25/3, και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου 26/3.
  • Να επιτραπεί η ερασιτεχνική αλιεία είτε από πλωτό μέσο μήκους έως 8 μέτρων είτε από την παραλία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους και μόνο δήμους και με τη χρήση του κωδικού 6, προσεγγίζοντας δηλαδή πεζή ή με ποδήλατα και με τα απαραίτητα βέβαια συνοδευτικά έγγραφα στην περίπτωση ιδιοκτητών σκαφών, το Ε9 που αποδεικνύει την ιδιοκτησία του σκάφους.

Όπως επισήμανε ο κος Χαρδαλιάς, στόχος των αποφάσεων είναι ένας και αφορά στην διευκόλυνση της τήρησης των υφιστάμενων μέτρων. “Κατανοούμε και αντιλαμβανόμαστε την κούραση που η υφιστάμενη κατάσταση έχει προκαλέσει γι’ αυτό καθώς ο καιρός σταδιακά βελτιώνεται, σκοπός είναι να εκμεταλλευτούμε τους εξωτερικούς χώρους, οι οποίοι όπως όλοι γνωρίζουμε ευνοούν λιγότερο τη μετάδοση του ιού απ’ ότι οι κλειστοί. Ιδιαίτερα δε όταν στους ανοιχτούς χώρους κρατάμε αποστάσεις και φοράμε μάσκα”, υπογράμμισε.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι το νέο πλαίσιο δεν αποτελεί άνοιγμα, αλλά είναι ένας τρόπος να διευκολυνθεί η τήρηση των υφιστάμενων μέτρων, με δεδομένη την κούραση που έχει προκαλέσει η πολύμηνη εφαρμογή τους. “Δεν είναι το τέλος της προσπάθειάς μας γιατί μπορεί οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού να είναι μικρότερες όταν βρισκόμαστε σε εξωτερικό χώρο, όμως αυτές δεν μηδενίζονται, για αυτό και είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί, να κρατάμε αποστάσεις και να φοράμε μάσκα για να παραμείνουμε ασφαλείς μέχρι να αφήσουμε οριστικά πίσω μας αυτή την πανδημία. Μέχρι ο εμβολιασμός να μας επιτρέψει σταδιακά να επιστρέψουμε στην προ κορονοϊού καθημερινότητα με απόλυτη ασφάλεια για εμάς και τους οικείους μας”, κατέληξε ο κο Χαρδαλιάς.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη