20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Άνοιξε η “Εργάνη” για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας Νοεμβρίου

Share

Άνοιξε το απόγευμα της Κυριακής 15/11 το πληροφοριακό σύστημα “Εργάνη” για την υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις κλειστών με κρατική εντολή ή πληττόμενων, βάσει Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας, για τον μήνα Νοέμβριο 2020.

Όπως αναφέρεται σε σχετικές οδηγίες που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, για κάθε εργαζόμενο, σε δύο ή παραπάνω εργοδότες, η αποζημίωση ειδικού σκοπού, που θα λάβει, υπολογίζεται, λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των ημερών αναστολής του (το τυχόν κοινό διάστημα ημερών αναστολής προσμετράται μία φορά και δεν αθροίζεται). Ως ποσό αναφοράς λογίζονται τα 800 ευρώ, που αντιστοιχούν σε 30 ημέρες.

Οι προθεσμίες για την υποβολή εκ μέρους των εργοδοτών των δηλώσεων των αναστολών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους είναι οι εξής:

  • έως τις 24 Νοεμβρίου για τις κλειστές επιχειρήσεις και
  • έως τις 7 Δεκεμβρίου για τις πληττόμενες επιχειρήσεις

Στην πρώτη περίπτωση οι πληρωμές των εργαζομένων θα γίνουν στις 27 Νοεμβρίου και στη δεύτερη στις 11 Δεκεμβρίου.

Από τον εργαζόμενο υποβάλλεται δήλωση μόνο στην περίπτωση που τίθεται η σύμβασή του για πρώτη φορά σε αναστολή, ανεξαρτήτως προσώπου εργοδότη.

Το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση των δηλώσεων αναστολών Νοεμβρίου, οι οποίες θα ακολουθούν τις ημερομηνίες των τοπικών ή του εθνικού lockdown. Δείτε εδώ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη