Αντίο Γιώργο Χατζηγιαννάκη

Συγκλονισμένος είναι ο κόσμος της γαστρονομίας, και όχι μόνο, εντός και εκτός Σαντορίνης, στο άκουσμα της αναπάντεχης απώλειας του Γιώργου Χατζηγιαννάκη, ο οποίος απεβίωσε το βράδυ της Κυριακής 10/10/21, στην Αθήνα, μετά από σύντομη νοσηλεία.

Ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης δραστηριοποιήθηκε για 30 και πλέον χρόνια στον χώρο της εστίασης της Σαντορίνης μέσα από το εστιατόριο “Σελήνη” και υπήρξε πρωτοπόρος στην ανάπτυξη της οινογαστρονομίας του νησιού. Άνθρωπος των συνθέσεων και όχι των αντιθέσεων, πρωτοστάτησε σε όλες τις δράσεις που έγιναν στη Σαντορίνη για την ανάδειξη του κρασιού και των λοιπών τοπικών προϊόντων, τη διεθνή προβολή τους και την καθιέρωση του νησιού σε έναν υψηλού επιπέδου γαστρονομικό προορισμό.

Φωτογραφία αρχείου Atlantea

Σε ένδειξη αναγνώρισης της μεγάλης προσφοράς του, τον Οκτώβριο του 2017, ο Δήμος Θήρας είχε διοργανώσει ειδική εκδήλωση προς τιμήν του (φωτογραφία επάνω).

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 13/10, ώρα 16:00, στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Αγίας Παρασκευής. Στον Πύργο Σαντορίνης, την ίδια μέρα στις 17:00 θα τελεστεί τρισάγιο στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Στη μνήμη του Γιώργου Χατζηγιαννάκη, μετά το μυστήριο θα προσφερθεί καφές από την οικογένεια της Ειρήνης Χρυσού, εκεί όπου στεγαζόταν η “Μεζέ Σελήνη” στον Πύργο, για όλους τους Σαντορινιούς φίλους του, που δε θα μπορέσουν να παρευρεθούν στην εξόδιο ακολουθία στην Αθήνα.

Το Atlantea εκφράζει τα συλλυπητήριά του προς τους οικείους του.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη