Αντιπροσωπεία της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας στον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου

Κοινός τόπος η ανάγκη να προχωρήσουν επιτακτικά οι απαιτούμενες θεσμικές αλλαγές

Συνάντηση Γ. Χατζημάρκου με αντιπροσωπεία της ΕΕΚΦΝ (Πρόεδρος Θ. Κόντες, Αντιπρόεδρος Ι. Ευσταθίου, Γενικός Διευθυντής Α. Καλούδης και Μ. Κανακάρης, Πρόεδρος της Ένωσης Λεμβούχων Θήρας και μέλος της Ένωσης) και με τους ναυτιλιακούς πράκτορες Τ. Χατζημιχάλη, Γ. και Π. Γεωργιάδη.

Η θωράκιση του πολύ σημαντικού για την τοπική και εθνική οικονομία κλάδου της κρουαζιέρας ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κος Γιώργος Χατζημάρκος με αντιπροσωπεία της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων & Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), με επικεφαλής τον Πρόεδρό της, κο Θεόδωρο Κόντε.

Στην διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος της ΕΕΚΦΝ περιέγραψε στον Περιφερειάρχη τα προβλήματα, τις δυσλειτουργίες τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επίπεδο θεσμικό, που αντιμετωπίζει ο κλάδος στην Ελλάδα, καθώς και την έντονη ανησυχία που προκαλεί η συνεχιζόμενη αδυναμία αποτελεσματικής αντιμετώπισης των χρόνιων προβλημάτων. Δύο ζητήματα που τέθηκαν και που αποτελούν πηγή αγωνίας για τον κλάδο της κρουαζιέρας είναι: α) η καθυστέρηση στην ανανέωση του καθεστώτος της απλοποιημένης διαδικασίας βίζας για τους non Schengen επιβάτες και β) η αλλαγή των ευρωπαϊκών κανονισμών από το 2021, που προβλέπουν ειδικές υποδομές και ειδικές διαδικασίες στα λιμάνια της χώρας, για τους non Schengen επιβάτες.

Ο Περιφερειάρχης, απευθυνόμενος στα μέλη της Ένωσης, δήλωσε πως για να αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητές του ο κλάδος της κρουαζιέρας, απαιτείται η διαμόρφωση ενός νέου κανονιστικού, διοικητικού και νομικού πλαισίου λειτουργίας και πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εξαντλεί κάθε δυνατότητα εξεύρεσης πόρων, τους οποίους διαθέτει για τη βελτίωση των λιμενικών υποδομών στα νησιά της.

Ειδικότερα, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε:

“Η κατάσταση των λιμανιών του Νοτίου Αιγαίου εξακολουθεί να είναι σε ένα μη ικανοποιητικό επίπεδο, με την Περιφέρεια από την πλευρά της να στηρίζει χρηματοδοτικά τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία, που είναι οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές των λιμανιών.

Η ανάγκη εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων παραμένει επιτακτική και οφείλουν όλοι να συνδράμουν ούτως ώστε αυτοί οι εξαιρετικά σημαντικοί Οργανισμοί για τη ζωή των νησιών να γίνουν πιο παραγωγικοί και πιο αποτελεσματικοί, προς όφελος της τοπικής και της εθνικής οικονομίας.

Η βασική δουλειά της Περιφέρειας, που είναι η εξεύρεση και διάθεση πόρων απαραίτητων για την αναβάθμιση των υποδομών, υλοποιείται επιτυχώς“.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη