Σαντορίνη: Απαλλοτρίωση έκτασης για την υπόγεια διέλευση καλωδίων του ΑΔΜΗΕ

Aναγκαστική απαλλοτρίωση σε μια λωρίδα εδάφους 1.842,25 τ.μ. στη Δημοτική Κοινότητα Μεσαριάς (Μονόλιθο) κήρυξε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με σκοπό τη σύσταση δουλείας για την υπόγεια διέλευση καλωδίων που θα συνδέουν τον μελλοντικό Υποσταθμό GIS Θήρας έως το σημείο προσαιγειάλωσής τους.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΥΠΕΝ, η πράξη θα γίνει με δαπάνες του ΑΔΜΗΕ, ο οποίος οφείλει σε διάστημα τριών μηνών να καταθέσει εγγυητική επιστολή που θα αντιστοιχεί στο 20% της προβλεπόμενης δαπάνης.

Το περιεχόμενο της δουλείας αφορά στο δικαίωμα εισόδου στη συγκεκριμένη περιοχή του προσωπικού των συνεργείων και των τεχνικών μέσων του ΑΔΜΗΕ ή των οριζόμενων απ’ αυτόν προσώπων για την εκτέλεση κάθε εργασίας εγκατάστασης, λειτουργίας, επιθεώρησης, επισκευών, αντικατάστασης και συντηρήσεων των καλωδίων καθώς και της απαγόρευσης της δόμησης σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων από το όριο της λωρίδας. Επιπλέον, εκσκαφές πλησίον της λωρίδας (για τοποθέτηση δικτύων κοινής ωφέλειας κ.λ.π.) θα γίνονται σύμφωνα με τις οδηγίες και με την παρουσία προσωπικού του ΑΔΜΗΕ.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Θυμίζουμε ότι στα τέλη Ιουλίου ξεκίνησε από τον Μονόλιθο η πόντιση του υποθαλάσσιου καλωδίου που θα καταλήξει στη Νάξο, για να διασυνδέσει τη Σαντορίνη με το σύστημα ηλεκτροδότησης από την ηπειρωτική χώρα. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη και οι εργασίες κατασκευής του Υποσταθμού Υψηλής Τάσης στον Μονόλιθο.

Η ηλεκτρική διασύνδεση της Σαντορίνης με τη Νάξο αποτελεί το πρώτο σκέλος της τέταρτης και τελευταίας φάσης της διασύνδεσης των Κυκλάδων με τον ηπειρωτικό κορμό. Βάσει χρονοδιαγράμματος, αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2023, για να ακολουθήσουν μέχρι το 2024 η Φολέγανδρος, η Μήλος και η Σέριφος.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη