Δήμος Θήρας: Απευθείας ανάθεση για την προσωρινή μεταφορά και διαχείριση ογκωδών απορριμμάτων

Τη σύναψη σύμβασης με τίτλο “έκτακτη και επείγουσα επιλογή αναδόχου παροχής υπηρεσιών μεταφοράς και διαχείρισης, ογκωδών απορριμμάτων του Δήμου Θήρας” αποφάσισε ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας, με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης λόγω κατεπείγοντος (κίνδυνος δημόσιας υγείας) στην εταιρεία Δαμίγος Α. Δαμίγου Σ. & ΣΙΑ Ο.Ε., έναντι 37.200 ευρώ με ΦΠΑ, για το διάστημα από 14/4/2023 έως και 13/6/2023 ή μέχρι να υπογραφεί η νέα σύμβαση που θα προκύψει με την ολοκλήρωση του διεθνούς διαγωνισμού με τίτλο: “Παροχή Υπηρεσιών Οδοκαθαρισμού και αποκομιδής ογκωδών στον Δήμο Θήρας“.

Σημειώνεται ότι ως οριστικός ανάδοχος του διεθνούς διαγωνισμού αναδείχθηκε στα τέλη Μαρτίου η ένωση εταιρειών ΕNSER-HELESI, έναντι 6.672.000,00 € πλέον ΦΠΑ 24% και η διαδικασία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στάδιο του προσυμβατικού ελέγχου.

Όπως αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στο σκεπτικό της απόφασης για την απευθείας ανάθεση, “στην έναρξη της τουριστικής περιόδου ο Δήμος Θήρας βρίσκεται σε μια πρωτοφανή και απρόβλεπτη έξαρση με την προετοιμασία των επιχειρήσεων οι οποίες ανακαινίζουν και αντικαθιστούν τεράστιες ποσότητες ογκωδών αντικειμένων, όπως πχ στρώματα, έπιπλα, μεγάλα πλαστικά απόβλητα, ηλεκτρικές συσκευές κλπ, τα οποία ανεξέλεγκτα εναποθέτουν στα πεζοδρόμια δίπλα στους κάδους απορριμμάτων, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις τα πεζοδρόμια να μην είναι προσβάσιμα για τους πεζούς. Επιπλέον επιβάρυνση θα προκύψει την αμέσως επόμενη περίοδο, με το άνοιγμα των περισσότερων ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων αλλά και καταστημάτων, η οποία θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στη παραγωγή αυτού του είδους των απορριμμάτων”.

Επίσης, μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί η προβλεπόμενη πρόσληψη 23 ατόμων με 8μηνες συμβάσεις, σε υπηρεσίες του Δήμου Θήρας ανταποδοτικού χαρακτήρα. Η ολοκλήρωση της πρόσληψης αναμένεται μέσα στον Μάιο,”κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την συσσώρευση μεγάλων ποσοτήτων ογκωδών αντικειμένων ενόψει της προετοιμασίας των επιχειρήσεων για την νέα τουριστική περίοδο, με όλους τους προφανείς κινδύνους και ζημιές των δημοτικών συμφερόντων”.

Παράλληλα, “λόγω της υποστελέχωσης της Δημοτικής Αστυνομίας η οποία αδυνατεί να ελέγξει την παράνομη διάθεση ογκωδών αντικειμένων, καθώς και της υποστελέχωσης της Δ/νσης Περιβάλλοντος Τοπ. Ανάπτυξης και Κοινωνικής Μέριμνας και του ελλιπούς εξοπλισμού, ο Δήμος αδυνατεί να ανταπεξέλθει στον απρόσμενα μεγάλο όγκο ογκωδών αντικειμένων που προκύπτουν, δημιουργώντας μεγάλη πίεση στη καθημερινότητα των επαγγελματιών, των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του νησιού”.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη