Από Κυκλάδες και Δωδεκάνησα η έναρξη της υπηρεσίας myEFKAlive

Εξυπηρέτηση μέσω βιντεοκλήσης για μια σειρά πιστοποιητικών και συναλλαγών

Τη νέα ψηφιακή υπηρεσία myEFKAlive παρουσίασαν σήμερα ο Yπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης και ο Yπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, μαζί με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ.

Πρόκειται για ένα νέο εναλλακτικό κανάλι εξυπηρέτησης, καθώς επιτρέπει την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση του πολίτη από υπάλληλο του ΕΦΚΑ μέσω τηλεδιάσκεψης/βιντεοκλήσης. Ο πολίτης μπορεί να εξυπηρετηθεί για μία σειρά πιστοποιητικών και συναλλαγών του με τον ΕΦΚΑ χωρίς να χρειαστεί να μεταβεί στο κοντινότερο υποκατάστημα του φορέα. Ως εκ τούτου, η νέα υπηρεσία διευκολύνει πρωτίστως τους κατοίκους νησιωτικών, ορεινών ή απομακρυσμένων περιοχών, καθώς και άτομα με αναπηρία, που δυσκολεύονται να μετακινηθούν, αλλά και όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Από σήμερα, μέσω του myEFKAlive, θα μπορούν να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, πλην της Κω, που θα ενταχθεί στο σύστημα στις 10/8, καθώς τα υποκαταστήματά της βρίσκονται σε διαδικασία συγχώνευσης. Πιο συγκεκριμένα, ασφαλισμένοι σε ακριτικά ή απομακρυσμένα νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων όπου δεν λειτουργούν υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ, θα μπορούν πλέον να διεκπεραιώνουν αρκετές από τις συναλλαγές τους με τον φορέα, χωρίς να χρειάζεται να ταξιδεύουν από νησί σε νησί.

Στόχος είναι, μέχρι το τέλος του χρόνου, να ενταχθούν στην υπηρεσία το σύνολο των νησιωτικών περιοχών της χώρας, καθώς και τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας και εντός του 2022 να καλύπτεται το σύνολο της επικράτειας.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η διαδικασία είναι εύκολη και απλή. Μέσω της ιστοσελίδας του ΕΦΚΑ ή της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης και με τη χρήση των προσωπικών κωδικών TAXISnet, ο πολίτης θα μπορεί να κλείνει το ραντεβού του σε ώρα και ημέρα που τον εξυπηρετεί από τον υπολογιστή του σπιτιού ή του γραφείου του ή ακόμα και από το κινητό του. Την ημέρα του ραντεβού θα συνδεθεί με έναν υπάλληλο του ΕΦΚΑ με τηλεδιάσκεψη/βιντεοκλήση, προκειμένου να αιτηθεί πιστοποιητικά κι επιδόματα ή για να ενημερωθεί για ένα συνταξιοδοτικό ή ασφαλιστικό του ζήτημα.

Οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ που θα παρέχονται σε πρώτη φάση, μέσω του myEFKAlive, στους κατοίκους των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων είναι:

  • Επίδομα ασθενείας
  • Επίδομα μητρότητας
  • Ηλεκτρονική αίτηση εξόδων κηδείας (συνταξιούχων και μισθωτών τ. ΙΚΑ)
  • Βεβαίωση ασφάλισης (χρόνου ασφάλισης-προϋπηρεσία)
  • Αλλαγή στοιχείων Μητρώου
  • Ασφαλιστική ικανότητα
  • Παραλαβή απόφασης ΚΕΠΑ
  • Απογραφή ασφαλισμένου
  • Έκδοση Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης (ΕΚΑ)
  • Βεβαίωση απογραφής
  • Αίτηση μηνιαίου ενημερωτικού σημειώματος σύνταξης
  • Παρακολούθηση πορείας αίτησης συνταξιοδότησης.

Το προσεχές χρονικό διάστημα, θα ενταχθούν και νέες υπηρεσίες στο myEFKAlive, για να καλυφθεί το μεγαλύτερο κομμάτι των συναλλαγών με τους πολίτες.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη