27.2 C
Santorini
Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Small Places Big Dreams” για γυναίκες επιχειρηματίες του τουρισμού

Από τη Mexoxo, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα

Πρωτοσέλιδα

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας Mexoxo* ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος Small Places Big Dreams, με στόχο να προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες και δυνατότητες ενδυνάμωσης, εκπαίδευσης και διασύνδεσης σε 300 γυναίκες που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής & Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, της Γενικής Γραμματείας Δικαιοσύνης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, των ΕΝΠΕ, ΚΕΔΕ, ΣΕΤΚΕ, του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

Geoffrey R. Pyatt – Πρέσβης των Η.Π.Α στην Ελλάδα, Elpida – Ιδρύτρια & CEO Μexoxo, Χάρης Θεοχάρης – Υπ. Τουρισμού

Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος, η Elpida, ιδρύτρια της Mexoxo, δήλωσε: “Με σεβασμό στην εποχή που ζούμε, νιώθω ότι συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του ζωτικού τομέα του τουρισμού στην χώρα μας δεδομένου ότι σημαντικοί φορείς, εταιρείες και οργανισμοί συλλογικά δημιουργούν ένα αδιάρρηκτο κύκλο αλλαγής. Είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη και την δέσμευσή τους.”

Η υποβολή αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει στο site της Mexoxo και θα διαρκέσει έως το τέλος του Σεπτεμβρίου 2021, οπότε 300 γυναίκες θα επιλεγούν για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα.

Το περιεχόμενο του Small Places Big Dreams παρέχεται με τη συμβολή των Grow with Google, École hôtelière de Lausanne, Metropolitan College και το Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου και θα προσφέρει στις γυναίκες του τουριστικού κλάδου εφόδια για να προσαρμοστούν στον αιφνίδιο ψηφιακό μετασχηματισμό που επέφερε ο Covid-19, ώστε να ενισχυθεί η αντοχή των επιχειρήσεών τους έναντι των επιπτώσεων της πανδημίας και με απώτερο σκοπό την βιωσιμότητα και οικονομική τους ανάπτυξη. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε με την AQ Strategy και ο τουρισμός επιλέχθηκε ως ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας και βασικός πυλώνας του εθνικού ΑΕΠ.

Το Small Places Big Dreams περιλαμβάνει την καθοδήγηση των ωφελούμενων από μέντορες προκειμένου να αντιμετωπίσουν προκλήσεις και προβλήματα. Θα παρακολουθήσουν webinars από ειδικούς, σε θέματα τουρισμού και digital marketing, αποκτώντας γνώση και ψηφιακές δεξιότητες. Ταυτόχρονα, θα τους δοθεί η δυνατότητα να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα ενδυνάμωσης #BreakYourCeiling με την Elpida.

Τέλος, θα πραγματοποιηθεί αποφοίτηση και εορτασμός στις 8 Μαρτίου 2022, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με ομιλητές από τις Η.Π.Α και την Ελλάδα.

 —-

* H Μexoxo ΑΜΚ δημιουργήθηκε από την Elpida το 2013 με σκοπό την κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη και την δωρεάν εκπαίδευση των γυναικών στον τομέα της επιχειρηματικότητας. Από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα έχει βοηθήσει έμπρακτα, με χαρακτηριστικά νούμερα επιτυχίας, 5.500 γυναίκες, ηλικίας 18-55 ετών, σε 16 χώρες. Έχει καταγράψει έμμεσο αντίκτυπο σε 22.000 γυναίκες, καθώς για κάθε γυναίκα που ενδυναμώνεται, αυτή με την σειρά της υποστηρίζει τέσσερις ακόμη στην οικογένεια, ή στο άμεσο κοινωνικό της περιβάλλον. Αξίζει να υπογραμμισθεί ότι η Mexoxo έχει δημιουργήσει ευκαιρίες αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ σε ανάπτυξη, χρήματα και εκπαιδευτικά ταξίδια.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ροή ειδήσεων

NASA: Χάθηκε η επαφή με το Capstone που κατευθύνεται στη Σελήνη

Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) ανακοίνωσε ότι διακόπηκε για άγνωστο λόγο η επικοινωνία της με τη μικροσκοπική διαστημοσυσκευή Capstone,...