20.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σαντορίνη: Από τις αρχές Μαΐου τα έργα σε πέντε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου

Αυθημερόν επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων στη Σαντορίνη - Επαφές με τον Έπαρχο, τον Δήμαρχο και τον ανάδοχο του έργου

Share

Επίσκεψη στη Σαντορίνη πραγματοποίησε σήμερα (1/4) ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης. Αρχικά, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Κυκλάδων και Επάρχου Θήρας Χαράλαμπου Δαρζέντα, ο κος Λεονταρίτης συναντήθηκε με εκπρόσωπο της εταιρείας “ΛΙΘΟΣ ΑΤΕ” που έχει αναλάβει το μεγάλο έργο οδοποιίας στην ΠΕ Θήρας. Μετά από διεξοδική συζήτηση αποφασίστηκε να ξεκινήσουν οι εργασίες το συντομότερο δυνατόν, με χρονικό προσδιορισμό περίπου στις αρχές Μαΐου.

Στη συνέχεια, έγινε αυτοψία, με την παρουσία και του υπεύθυνου μηχανικού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην ΠΕ Θήρας, προκειμένου να προσδιοριστούν τα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου στα οποία θα γίνουν οι εργασίες.

Τα συγκεκριμένα τμήματα είναι:

  1. από τον Πύργο μέχρι τον Βόθωνα
  2. από τη διασταύρωση της Μεσαριάς μέχρι το Καμάρι
  3. από τα Φηρά μέχρι τον Καρτεράδο
  4. από την έξοδο του Αθηνιού προς Μεγαλοχώρι και Εμπορείο
  5. και σε τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου που συνδέει τα Φηρά με την Οία
Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Ο κος Λεονταρίτης επικοινώνησε επίσης με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Θήρας Μανόλη Ορφανό, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός και η ασφαλτόστρωση να γίνει σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου, όπου δεν προβλέπονται άμεσες παρεμβάσεις από πλευράς της ΔΕΥΑΘ.

Τέλος, στο Δημαρχείο συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο Θήρας Αντώνη Σιγάλα, τον οποίο ενημέρωσε για τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού και παρέλαβε πρόταση του Δήμου προκειμένου από κοινού, Περιφέρεια και Δήμος να υλοποιήσουν δύο σημαντικά αθλητικά έργα στον Πύργο και στο Εμπορείο, για τα οποία θα υπάρξει λεπτομερής αναφορά στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Επίσης, συζητήθηκε ο οδικός χάρτης για την υλοποίηση του πολύ μεγάλου έργου της διαχείρισης των απορριμμάτων, του οποίου η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε με ενέργειες του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου. Το έργο, όπως είναι γνωστό, θα υλοποιηθεί με ΣΔΙΤ και θα δημοπρατηθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα.

“Με μεθοδικότητα και πολλή δουλειά προχωράμε στην υλοποίηση των στόχων που έχουμε θέσει. Η απάντησή μας στα μεγάλα προβλήματα που έχουμε κληρονομήσει στη Σαντορίνη είναι με έργα. Στην παρούσα φάση παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας και είμαστε βέβαιοι ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι πολύ θετικός για τη Σαντορίνη”, δήλωσε ο κος Λεονταρίτης ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο νησί.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Σαντορίνη 1670 μ.Χ.
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη