Δήμος Θήρας: Από το επόμενο έτος η εφαρμογή του νέου Κανονισμού εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών

Αναστέλλεται για φέτος η μέχρι 31/10 απαγόρευση οικοδομικών εργασιών σε όλες τις περιοχές πλην της καλντέρας

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου επικύρωσε πρόσφατα (στις 26/9/22) την υπ’ αριθ. 86/2022 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας για τον νέο Κανονισμό καθαριότητας και εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών, ο οποίος τέθηκε πλέον σε ισχύ.

Ως προς τις υποχρεώσεις κατά την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών, το Άρθρο 33 του Κανονισμού, μεταξύ άλλων, προβλέπει πλέον τα παρακάτω:

1. α) Απαγορεύονται οι οικοδομικές εργασίες για το χρονικό διάστημα από 16 Μαρτίου έως 31 Οκτωβρίου εκάστου έτους, στις περιοχές της καλντέρας σε όλο το μήκος της, εντός των παραδοσιακών οικισμών των Φηρών, Ημεροβιγλίου, Οίας, Καρτεράδου, Πύργου, Μεσαριάς, Έξω Γωνιάς, Μέσα Γωνιάς, Βόθωνα, Μεγαλοχωρίου, Εμπορείου, Ακρωτηρίου και Θηρασιάς. Σ’ αυτή την απαγόρευση δεν περιλαμβάνονται οι ελαιοχρωματισμοί και οι αποκαταστάσεις βλαβών ηλεκτρικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων.

β) Απαγορεύονται οι οικοδομικές εργασίες για το χρονικό διάστημα από 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου εκάστου έτους στις πυκνοκατοικημένες περιοχές των οικισμών Επισκοπή Γωνιά (Καμαρίου), Βουρβούλου και Περίσσας (Εμπορείου). Σ’ αυτή την απαγόρευση δεν περιλαμβάνονται οι ελαιοχρωματισμοί και οι αποκαταστάσεις βλαβών ηλεκτρικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Ωστόσο, όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας, αναστέλλεται η τήρηση της εφαρμογής της νέας κανονιστικής απόφασης μέχρι τις 31/10/2022, ημερομηνία λήξης των απαγορεύσεων των οικοδομικών εργασιών για όλες της περιοχές, πλην της περιοχής της καλντέρας, όπου εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση. Η αναστολή αυτή γίνεται καθώς είναι σε εξέλιξη διάφορα προγραμματισμένα έργα, ιδιωτικά και δημόσια, αλλά και για λόγους χρηστής διοίκησης, αφού η αιφνίδια εφαρμογή του κανονισμού θα δημιουργούσε μεγάλη αναστάτωση στην οικοδομική δραστηριότητα (προγραμματισμός εργασιών, ρήτρες περαίωσης των έργων, απασχόληση εργατικού δυναμικού κλπ).

Επισημαίνεται ότι ο εν λόγω νέος κανονισμός θα εφαρμοστεί επ’ ακριβώς από το επόμενο έτος.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη