19.1 C
Santorini
Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

Σαντορίνη: Απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής μέχρι σήμερα

Πρωτοσέλιδα

Τον απολογισμό της δημαρχιακής θητείας, από τον Σεπτέμβριο του 2019 που ανέλαβε τα καθήκοντά της μέχρι σήμερα, παρουσίασε ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9/4, στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από τον Δήμο Θήρας:

“Ο απολογισμός του έργου της Δημοτικής Αρχής παρουσιάστηκε συνοπτικά σε βίντεο που προβλήθηκε κατά την έναρξη της εκδήλωσης, για να ακολουθήσει η αναλυτική και εμπεριστατωμένη παρουσίαση, μέσω της κεντρικής ομιλίας του Δημάρχου και των παρεμβάσεων των αντιδημάρχων, των εντεταλμένων συμβούλων και συνεργατών του δήμου, του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου και της ΓΕΩΘΗΡΑ.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο όραμα, τη φιλοσοφία, το σχέδιο, το έργο και τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής. Επισήμανε ότι η περίοδος του εφησυχασμού, της αδράνειας, του μηδενικού έργου και της ακατάσχετης θεωρητικολογίας έμειναν στο παρελθόν και ότι μία νέα εποχή που τη χαρακτηρίζει η στοχευμένη δράση, η τεκμηριωμένη διεκδίκηση, η εξωστρέφεια και η αποτελεσματικότητα έχει ξεκινήσει για τον Δήμο Θήρας.

Το Στρατηγικό Σχέδιο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Σαντορίνης, που υλοποιείται σε συνεργασία με την κυβέρνηση, περιλαμβάνει όλα τα μεγάλα έργα υποδομής που έχει ανάγκη η Σαντορίνη, με διασφαλισμένη τη χρηματοδότησή τους (όπως: η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ, το έργο της οριστικής διαχείρισης των απορριμμάτων, το νέο λιμάνι, η μαρίνα, η δεύτερη γραμμή τελεφερίκ, το οδικό δίκτυο, η αξιοποίηση των αρχαιολογικών πόρων, η αναβάθμιση της σχολικής στέγης κ.λ.π)

Η καθημερινότητα των πολιτών με έμφαση στην καθαριότητα, ο καλλωπισμός των κοινόχρηστων χώρων, η αντιμετώπιση της πανδημίας, υπήρξαν προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής τα δύο προηγούμενα χρόνια. Η μετάβαση στην καθαρή ενέργεια, η ψηφιακή οργάνωση όλων των λειτουργιών του Δήμου, η ποιοτική αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού, η εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, συνιστούν τις σημαντικότερες καινοτόμες παρεμβάσεις που έχει δρομολογήσει και υλοποιεί ο Δήμος.

Ιδιαίτερη αναφορά στην ομιλία του Δημάρχου έγινε στις δράσεις για περαιτέρω ενδυνάμωση της τουριστικής εικόνας της Σαντορίνης και εμπλουτισμού του τουριστικού της προϊόντος, καθώς και σε ενέργειες προβολής και προώθησης της Σαντορίνης, ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού. Αναφέρθηκε επίσης στις δράσεις ανάδειξης και αξιοποίησης του πολιτιστικού αποθέματος του νησιού, στο πρόγραμμα προστασίας των αδέσποτων ζώων και των ζώων εργασίας. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε, για τη συνδρομή τους στο έργο του Δήμου, όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, τους εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων, τους χορηγούς των κοινωνικών δράσεων και των δράσεων εξωστρέφειας και προβολής της Σαντορίνης, τους εθελοντές αλλά και τους απλούς πολίτες, την Εκκλησία και διακεκριμένους Σαντορινιούς επιστήμονες.

Ο Δήμαρχος έκλεισε την ομιλία του, δηλώνοντας ότι η Δημοτική Αρχή πιο αποφασιστικά και πιο γρήγορα, θα προχωρήσει στην υλοποίηση των δεσμεύσεων και του οράματος της, προκειμένου να διασφαλίσει το βιώσιμο αναπτυξιακό μέλλον της Σαντορίνης, με ποιότητα ζωής και ευημερία για όλους”.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από την τοπική τηλεόραση και είναι διαθέσιμη εδώ.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ροή ειδήσεων

Εκλογές 2023: Οι επιδόσεις των υποψήφιων βουλευτών από τη Σαντορίνη

Μετά την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων της σταυροδοσίας των υποψήφιων βουλευτών Κυκλάδων, βάζουμε στο μικροσκόπιο τις επιδόσεις που πέτυχαν...