17.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“ΠΙΘΟΙΓΙΑ 2022” με κρασιά Σαντορίνης εσοδείας 2021

Η αμπελοοινική παράδοση της Σαντορίνης, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία της πολιτισμικής του ταυτότητας

Share

Την Κυριακή 17 Απριλίου, από τις 12:00 έως της 19:00, το Συμπόσιο Κέντρο Πολιτισμού, στο Μεγαλοχώρι θα φιλοξενήσει τα “ΠΙΘΟΙΓΙΑ 2022”, μια έκθεση και γευσιγνωσία σαντορινιών κρασιών τελευταίας εσοδείας 2021. Επαγγελματίες και οι οινόφιλοι θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τους οίνους που θα γεμίσουν τα ποτήρια μας αυτό το καλοκαίρι.

Τα “ΠΙΘΟΙΓΙΑ 2022” έρχονται να θυμίσουν την πρώτη μέρα της αρχαίας παραδοσιακής γιορτής των Ανθεστηρίων. Τη μέρα “των πίθων”, που ξεσφράγιζαν τα πήλινα αγγεία όπου φύλαγαν τον οίνο, δοκίμαζαν την καινούργια σοδειά και οι αγοραστές γέμιζαν τα αγγεία τους.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Στην εκδήλωση συμμετέχουν: Οινοποιείο Άνυδρους, Οινοποιείο Βασάλτης, Οινοποιείο Βενετσάνος, Οινοποιία Γαβαλά, Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος, Οινοποιείο Βαγγέλης Καραμολέγκος, Οινοποιείο Κουτσογιαννόπουλου – Volcan Wines, Οινοποιείο Μικρά Θήρα, Οινοποιείο Μπουτάρη, Κάναβα Ρούσσος, Κτήμα Σιγάλα, Οινοποιείο ΟΕΝΟ Π, Οινοποιείο Χατζηδάκη, Κάναβα Χρυσού Τσέλεπος και Κάναβα Σαντορίνη 1974.

Οδηγίες προς το Συμπόσιον Κέντρο Πολιτισμού: Ακολουθώντας τη σχετική σήμανση, από την κεντρική πλατεία του Μεγαλοχωρίου, ανεβαίνοντας το μονοπάτι από την ταβέρνα Ρακί, στο δεύτερο στενό αριστερά. Τηλ. επικοινωνίας 2286085374.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar after sunset

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη