Ο πιο φωτεινός Δίας της χρονιάς

Στο κοντινότερο σημείο του από τη Γη θα βρίσκεται απόψε (10/6/2019) τη νύχτα ο Δίας, ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος. Ο γιγάντιος πλανήτης θα φωτίζεται πλήρως από τον ήλιο και θα φαίνεται μεγαλύτερος και φωτεινότερος από κάθε άλλη μέρα της φετινής χρονιάς, οπότε θα είναι μια καλή ευκαιρία για κάποιον να τον παρατηρήσει ή/και να τον φωτογραφήσει.

Με ένα καλό ζευγάρι κιάλια ή ακόμη καλύτερα με ένα έστω ερασιτεχνικό τηλεσκόπιο, θα είναι δυνατό να δει κανείς -σαν φωτεινές κηλίδες κοντά του- τα τέσσερα μεγαλύτερα φεγγάρια του Δία (αυτά που πρώτος είχε δει ο Γαλιλαίος), καθώς και μερικές λεπτομέρειες από τα πυκνά νέφη του ή ακόμη και τη “μεγάλη ερυθρά κηλίδα”, την τεραστίων διαστάσεων θύελλα που μαίνεται στον πλανήτη εδώ και αιώνες.

Απόψε η Γη θα βρεθεί ανάμεσα στον Δία και στον Ήλιο, ένα φαινόμενο που λέγεται “αντίθεση” και συμβαίνει κάθε 13 περίπου μήνες. Η επόμενη φορά που η Γη και ο Δίας θα πλησιάσουν τόσο μεταξύ τους, θα είναι τον Ιούλιο του 2020. Όπως ο Δίας, ο Κρόνος θα βρεθεί σε αντίθεση από τον Ήλιο στις 9 Ιουλίου.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη