Νέα τμήματα για εργαστήρια ξυλογλυπτικής και γλυπτικής σε πεπιεσμένο χαρτί πρόκειται να ξεκινήσει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η Art.T.O.S. (Art Team of Santorini). Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στον χώρο του εργαστηρίου, στη Μεσαριά, πλησίον του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Τα μαθήματα χωρίζονται σε τρεις ενότητες και θα δημιουργηθούν τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων (εφήβων-ενηλίκων).

Για τους αρχάριους η κάθε ενότητα θα χωρίζεται σε δύο στάδια και μετά την ολοκλήρωσή τους θα εντάσσονται στα τμήματα των προχωρημένων. Το α’ στάδιο για τους αρχάριους περιλαμβάνει γνωριμία, επαφή, ασφάλεια και χειρισμό εργαλείων κοπής, ενώ το β’ στάδιο σχεδίαση και εφαρμογή με τα σκαρπέλα πάνω σε πεπιεσμένο χαρτί (δοκίμιο μάθησης), όλα τα στάδια ενός ανάγλυφου έργου έως την ολοκλήρωσή του.

Οι προχωρημένοι στις δύο ενότητες θα αντλήσουν θέματα από διάφορους πολιτισμούς και μοτίβα από την προϊστορική, την ελληνιστική έως την βυζαντινή περίοδο, ενώ στη γ’ ενότητα θα έχουν ελεύθερο θέμα από τη νεότερη και σύγχρονη ιστορία.

Παράλληλα τα χειμερινά τμήματα συνεχίζουν στο β’ και γ’ στάδιο και ετοιμάζονται για την έκθεση των έργων τους που θα γίνει στις αρχές Ιουλίου. Επίσης τα περσινά τμήματα Γ & Δ προχωράνε προς την ολοκλήρωση των έργων τους για το πρότζεκτ “Ακρωτήρι-Θήρα-Σαντορίνη Αιώνες Πολιτισμού”

Επιμέλεια – διδασκαλία: Χρήστος Cesarios Αντωνιάδης
Πληροφορίες – εγγραφές: arttosgr@gmail.com, Τρίτη -Πέμπτη 18:30-20:30 στο τηλ. 6977562373 και στον χώρο του εργαστηρίου.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here