Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Αποστάσεις από τις παραθρησκευτικές θεωρίες για τις νέες ταυτότητες

Τις θέσεις της σχετικά με το επίκαιρο θέμα των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων διατύπωσε με ανακοίνωσή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ολοκληρώνοντας χθες τις διήμερες συνεδρίες της 167ης Συνοδικής Περιόδου.

Πιο συγκεκριμένα, τονίζει ότι “δεν είναι θεολογικώς ισχυρές οι θεωρίες ότι προσβάλλεται το δόγμα της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού από τη μορφή και το περιεχόμενο της νέας αστυνομικής ταυτότητας”, συμπληρώνοντας ότι “παραθρησκευτική αφετηρία έχει η χρήση φράσεων περί “ηλεκτρονικού φακελώματος” που επιβάλλει η “Νέα Τάξη Πραγμάτων” και η “παγκοσμιοποίηση”, καθώς δεν στοχεύει στην προστασία των ατομικών ελευθεριών των πολιτών, αλλά υπονοεί ότι η ελληνική Δημοκρατία, οι υπηρεσίες της και η εκάστοτε εκλεγμένη κυβέρνηση είναι όργανα του Αντιχρίστου”.

Αναφέρει, επίσης, ότι η κρίση περί νομιμότητας για τις αστυνομικές ταυτότητες ανήκει στη δικαστική εξουσία της χώρας που ήδη αποφάνθηκε, και αφορά ένα διοικητικής φύσεως ζήτημα των σχέσεων κράτους και πολίτη. Ωστόσο, το θέμα μελετάται σε όλες τις προεκτάσεις του και θα παραπεμφθεί σε μελλοντική έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη