Άρση των ειδικών περιοριστικών μέτρων σε Πάρο και Αντίπαρο από 15/9

Παρατείνονται τα μέτρα που ισχύουν σε άλλες περιοχές

Την άρση των ειδικών περιοριστικών μέτρων που ισχύουν από τις 15/8 σε Πάρο και Αντίπαρο, ανακοίνωσε σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. “Η επιδημιολογική εικόνα στην Πάρο και την Αντίπαρο έχει βελτιωθεί σημαντικά”, τόνισε. Έτσι, από τα ξημερώματα της Τρίτης 15 Σεπτεμβρίου, το καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων παύει να ισχύει για τα νησιά αυτά, τα οποία πλέον εντάσσονται στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τους κατοίκους της Πάρου και της Αντιπάρου για τη συνεργασία τους, την επιμονή και την υπομονή τους. Αντιμέτωποι με μια δύσκολη κατάσταση, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, τήρησαν με συνέπεια τα μέτρα και βγαίνουν νικητές. Να γνωρίζουν ότι πέρα και πάνω από οτιδήποτε άλλο, οι όποιες αποφάσεις μας είχαν ως στόχο αποκλειστικά και μόνο την δική τους προστασία”, είπε.

Ο Υφυπουργός διευκρίνισε ότι οι αποφάσεις βασίστηκαν, όχι μόνο στα πραγματικά ενεργά κρούσματα στα δύο αυτά νησιά, αλλά και στα θετικά κρούσματα, που η ιχνηλάτησή τους μαζικά, είχε αναφορά σε διακοπές ή πρόσφατο ταξίδι στα νησιά αυτά. “Και οι αποφάσεις μας”, πρόσθεσε, “είχαν ως μοναδικό, απόλυτο γνώμονα την αντιμετώπιση του αυξημένου ιικού φορτίου στις περιοχές αυτές, και πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο, τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, χωρίς εκπτώσεις για οποιονδήποτε, με καθαρά επιστημονικά στοιχεία και μακριά από ανυπόστατες φήμες και αβάσιμες συνωμοσιολογικού χαρακτήρα, δήθεν πληροφορίες. Η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι μια δυναμική διαδικασία. Καθημερινά, από την πρώτη ημέρα της πανδημίας, παρακολουθούμε τις εξελίξεις και προχωράμε στη λήψη των αναγκαίων μέτρων για να περιορίσουμε τη διάδοση του ιού, να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία”.

Ο κος Χαρδαλιάς επισήμανε ακόμη, ότι από σήμερα τέθηκαν σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων η Πέλλα, η Πιερία, η Ημαθία και το Κιλκίς, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στους κατοίκους των εν λόγω περιοχών να τηρήσουν πιστά τα μέτρα. “Η κατάσταση είναι κρίσιμη, καθώς έχει εντοπιστεί μέχρι τώρα τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων, με πολλαπλές στενές επαφές, από μόλις μια συρροή, τα οποία και χωροταξικά βρίσκονται διάσπαρτα στις περιοχές αυτές. Η εφαρμογή των μέτρων είναι ο μόνος τρόπος για να μην υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη διασπορά του ιού. Και είμαστε σίγουροι ότι οι κάτοικοι των περιοχών αυτών θα βρεθούν στο πλευρό μας, πολύτιμοι σύμμαχοι στη μάχη αυτή”.

Σχετικά με τις υπόλοιπες περιοχές που βρίσκονται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, δηλαδή τη Λέσβο, τη Ζάκυνθο, τη Μύκονο, τη Χαλκιδική, τα Χανιά και το Ηράκλειο Κρήτης, το καθεστώς αυτό παρατείνεται, όπως επισήμανε ο υφυπουργός, συμπληρώνοντας πως ανά τριήμερο αξιολογείται η πορεία κάθε περιοχής και εφόσον κριθεί ασφαλές, μπορεί να οριστικοποιηθεί η όποια άρση του καθεστώτος αυτού.

Σε ό,τι αφορά στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, τα μέτρα που ισχύουν σε αυτές, δηλαδή η απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί και το ανώτατο όριο 50 ατόμων για τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, παρατείνονται. Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές ανήκουν οι Περιφέρειες Αττικής, Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, οι περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Κέρκυρας και Καρδίτσας, καθώς και οι δήμοι Θήρας, Βόλου, Ρόδου και Κω.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη