Ασυναγώνιστος Μίλτος Τεντόγλου – Xρυσό μετάλλιο με ρεκόρ αγώνων

Έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής του μήκους που κατακτά δύο σερί χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκό ανοικτού στίβου

Για δεύτερη διαδοχική φορά, ο Μίλτος Τεντόγλου στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης, καθώς “πέταξε” στα 8,52 μ. στον τελικό του μήκους στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στίβου που διεξάγονται στο Μόναχο. Η επίδοσή του αποτελεί ρεκόρ αγώνων, βελτιώνοντας την επίδοση του Γερμανού Ρέιφ με 8,47 από το 2010.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο χάρισε στην Ελλάδα το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στους αγώνες του Μονάχου, αφού προηγήθηκε το μεσημέρι αυτό της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στα 35 χιλιόμετρα βάδην.    

Στον τελικό ο Μίλτος Τεντόγλου δεν άφησε περιθώρια για αμφισβήτηση. Μετά το άκυρο πρώτο άλμα του, επέστρεψε δυναμικά στο δεύτερο. Αν και πάτησε αρκετά πίσω στη βαλβίδα έκανε επίδοση 8,23 μ. για ν’ ανεβεί στην πρώτη θέση. Και στην 3η προσπάθειά του φάνηκε πως “καθάρισε” το χρυσό μετάλλιο, καθώς προσγειώθηκε στα 8,35 μ. Το Στην 4η και καλύτερη προσπάθειά του, με άλμα στα 8,52 μ., οκτώ εκατοστά κάτω από το ατομικό ρεκόρ του (8,60 μ.) σε ανοικτό στίβο, ο ασημένιος στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον “έγραψε” με χρυσά γράμματα το όνομά του ως νικητής του αγωνίσματος του άλματος εις μήκος και στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο Τεντόγλου σταμάτησε μετά την 4η προσπάθεια, καθώς δεν ένιωθε απειλή πλέον για το χρυσό μετάλλιο.

Αν και αρχικά οι διοργανωτές είχαν στη 2η θέση τον Βρετανό Τζέικομπ Φίντσαμ Ντιουκς με 8.06 καλύτερη επίδοση στην 5η του προσπάθεια, εν τέλει αυτή ακυρώθηκε, με αποτέλεσμα να μείνει στην 5η θέση με καλύτερη επίδοση τα 7.97. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε με 8,06 ο Σουηδός Τομπίας Μόντλερ (αρχικά ήταν χάλκινος) και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Γάλλος Ζιλ Πομερί με επίσης 8,06 (καθώς ο Σουηδός είχε δεύτερη καλύτερη επίδοση).

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Τα αποτελέσματα του τελικού στο άλμα εις μήκος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου:

1. Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 8.52  ΧΡΥΣΟ 
2. Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία) 8.06 ασημένιο
3. Ζιλ Πομερί (Γαλλία) 8.06 χάλκινο
4. Εουσέμπιο Κάθερες (Ισπανία) 7.98
5. Τζέικομπ Φίντσαμ Ντιουκς (Μ. Βρετανία) 7.97
6. Χένρικ Φλάτνες (Νορβηγία) 7.83
7. Έκτορ Σάντος (Ισπανία) 7.82
8. Μάρκο Τσέκο (Κροατία) 7.77
9. Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία) 7.66
10. Ρέινολντ Μπάνιγκο (Μ. Βρεταναία) 7.66
11. Λάζαρ Άνιτς (Σερβία) 7.37
-. Ίνγκαρ Κίπλεσουντ (Νορβηγία) ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ

Μ. Τεντόγλου: “Έχω στο μυαλό μου τα εννέα μέτρα”
“Έκανα αυτό που πίστευα ότι μπορώ”, δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής με την ολοκλήρωση του αγώνα του. Μετά το δεύτερο διαδοχικό του χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό ανοικτού στίβου, ο Τεντόγλου τόλμησε να θέσει τον νέο στόχο του: “Θεωρώ ότι κάθε άλτης του μήκους πρέπει να έχει στο μυαλό του τα εννέα μέτρα, εννοείται ότι το έχω κι εγώ στο δικό μου. Πολύ δύσκολο, θέλω μισό μέτρο ακόμα, θα προσπαθώ πάντα να το πλησιάσω”.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη