20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γ.Ν. Θήρας: Αξιοποίηση του ιδιωτικού αεροσκάφους του Τελεφερίκ για επείγουσες αεροδιακομιδές

Έγινε η πρώτη πιλοτική αεροδιακομιδή

Share

Στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Ίδρυμα Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού (Τελεφερίκ) πρόκειται να προχωρήσει η ΑΕΜΥ AE, προκειμένου να διατίθεται το -σχεδόν παροπλισμένο τα τελευταία χρόνια- υγειονομικό αεροσκάφος του Ιδρύματος, για τις ανάγκες αερομεταφοράς ασθενών και τραυματιών από το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας προς κέντρα τριτοβάθμιας περίθαλψης, όταν αυτό χρειάζεται.

Την έναρξη των αεροδιακομιδών με το αεροπλανάκι του Τελεφερίκ, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, προανήγγειλε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά την επίσκεψή της στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας την Παρασκευή 28/4. Την ίδια μέρα έγινε μάλιστα και η πρώτη δοκιμαστική πτήση για αεροδιακομιδή ασθενούς προς το νοσοκομείο ΚΑΤ στην Αθήνα.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΝ Θήρας, οι πτήσεις θα εκτελούνται από δύο πιλότους, τον Γιάννη Γρατσία και τον Αργύρη Δαμασκηνό.

Θυμίζουμε ότι η Διοίκηση του Ιδρύματος, στο πλαίσιο υλοποίησης του σκοπού του Ιδρύματος, το 1996 αγόρασε αεροσκάφος (το οποίο αντικαταστάθηκε το 2007) για δωρεάν αεροδιακομιδές επειγόντων ιατρικών περιστατικών για κατοίκους και επισκέπτες της Σαντορίνης. Το Ίδρυμα καλύπτει επίσης όλα τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησής του. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των αεροδιακομιδών που εκτελεί ετησίως έχει μειωθεί σημαντικά, καθώς το νοσοκομείο δεν το χρησιμοποιούσε για τυπικούς λόγους.

Μ. Γκάγκα: Έχουν εγκριθεί θέσεις για γιατρούς, όπως και η αναβάθμιση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και των χειρουργείων

Κατά την επίσκεψή της στο ΓΝ Θήρας, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας ενημερώθηκε για τα βασικά θέματα του νοσοκομείου, για τους νέους γιατρούς που ανέλαβαν και τις επαναπροκηρύξεις θέσεων που γίνονται προκειμένου να καλυφθούν οι ειδικότητες που λείπουν. Από πλευράς Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την κα Γκάγκα, έχουν εγκριθεί θέσεις για γιατρούς, όπως και η αναβάθμιση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και των χειρουργείων.

Από τη Διοικήτρια του ΓΝ Θήρας Λένα Μπορμπουδάκη τέθηκαν επίσης υπόψη της κας Γκάγκα το αίτημα για εγκατάσταση μαγνητικού τομογράφου, αλλά και η αναγκαιότητα παρουσίας μοτοσικλέτας του ΕΚΑΒ στο νησί, κατά τους θερινούς μήνες.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη