Σαντορίνη: Έρχεται το Distinguished Gentleman’s Ride στις 28/5

Το ετήσιο παγκόσμιο ραντεβού για την ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα καρκίνου του προστάτη - Εκτός από vintage μηχανές, φέτος μπορούν να λάβουν μέρος και κλασικά αυτοκίνητα

Για μία ακόμη χρονιά, την Κυριακή 28 Μαΐου 2023, η Σαντορίνη θα δηλώσει παρούσα στο Distignguished Gentleman’s Ride.

Πρόκειται για την πομπή μοτοσυκλετιστών που γίνεται την ίδια μέρα σε πολλές χώρες του κόσμου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα καρκίνου του προστάτη, την προαγωγή της ανδρικής υγείας γενικά και παράλληλα τη συγκέντρωση χρημάτων για τον σκοπό αυτό. Για την ακρίβεια, το παγκόσμιο φετινό ραντεβού έχει οριστεί για τις 21 Μαΐου, αλλά στην Ελλάδα -λόγω των εθνικών εκλογών που θα διεξαχθούν την ίδια μέρα- οι εκδηλώσεις θα γίνουν με μια εβδομάδα διαφορά.

Κύριο χαρακτηριστικό της εκδήλωσης είναι ότι οι αναβάτες φορούν επίσημο ένδυμα και οδηγούν vintage ή custom μοτοσυκλέτες. Μάλιστα, για πρώτη φορά φέτος μπορούν να πάρουν μέρος και κλασικά αυτοκίνητα.

Ο θεσμός ξεκίνησε το 2010 στην Αυστραλία και έκτοτε έχει εξελιχτεί σε παγκόσμια διοργάνωση η οποία πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε περίπου 600 πόλεις και σε 100 και πλέον χώρες. Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Μιλάνο, Σίδνεϊ, Χαβάη, Άμστερνταμ και πολλές άλλες μικρές και μεγάλες πόλεις. Στη Σαντορίνη ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2016 με 30 αναβάτες από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού (Νάξο, Σύρο, Αγγλία, Βέλγιο, κ.ά.).

Το φετινό ραντεβού στη Σαντορίνη έχει οριστεί για τις 13:00 το μεσημέρι της Κυριακής 28/5 στη ζυθοποιία Φτέλος, από όπου θα ξεκινήσει και θα τερματίσει η πορεία.

Κόστος συμμετοχής δεν υπάρχει. Τα χρήματα συγκεντρώνονται μόνο μέσω του www.gentlemansride.com ως δωρεά απευθείας στη διεθνή οργάνωση ή και ως χορηγία στον κάθε αναβάτη ξεχωριστά. Ο αναβάτης που θα συγκεντρώσει στο όνομά του 200 ευρώ και πάνω, επιβραβεύεται από τη οργάνωση με ένα μοναδικό κέντημα ρούχου σχεδιασμένο ειδικά για αυτό το σκοπό. Στο www.gentlemansride.com μπορεί κάποιος να δηλώσει συμμετοχή ως αναβάτης, χορηγός αναβάτη ή και μέγας χορηγός αν έχει επιχείρηση.

Βήματα-προϋποθέσεις συμμετοχής
1. Εγγραφή στο www.gentlemansride.com
2. Μοτοσυκλέτα ή μηχανάκι ή αυτοκίνητο τύπου vintage/custom
3. Κράνος/ζώνη
4. Επίσημη ενδυμασία

Τον τοπικό συντονισμό της διοργάνωσης στη Σαντορίνη έχει και φέτος ο κος Πωλ Φερχάιεν. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6951099106 και στο σχετικό Facebook Event.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη