Στα 50 ευρώ πρόκειται να αυξηθεί το όριο των ανέπαφων συναλλαγών με κάρτες χωρίς τη χρήση PIN, για το διάστημα 30 Μαρτίου έως 31 Μαΐου, αντί των 25 ευρώ που ισχύει σήμερα, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, το συγκεκριμένο μέτρο είναι προσωρινής εφαρμογής και συγκεκριμένα για τους επόμενους δυο μήνες και εκτιμάται ότι ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των συναλλαγών σε καταστήματα τροφίμων, πρατήρια καυσίμων και φαρμακεία θα μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την πληκτρολόγηση του ΡΙΝ από τον κάτοχο της χρεωστικής, πιστωτικής και προπληρωμένης κάρτας. Με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιείται σημαντικά η φυσική επαφή των κατόχων καρτών με το πληκτρολόγιο του POS.

Υπενθυμίζεται ότι όλες οι συναλλαγές, ανεξαρτήτως ορίου ποσού, πραγματοποιούνται ανέπαφα χωρίς να παραδίδεται η κάρτα πληρωμών στον εκάστοτε υπάλληλο του καταστήματος που διενεργείται η συναλλαγή. Για συναλλαγές πέραν του ποσού των 50 ευρώ θα συνεχίσει να ζητείται από τον κάτοχο της κάρτας η πληκτρολόγηση του ΡΙΝ του στο POS.

Σε κάθε περίπτωση οι συναλλασσόμενοι πρέπει να δείχνουν μεγάλη προσοχή στην ασφαλή φύλαξη της κάρτας τους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here