Έκθεση “Carpe diem ή Αδράξτε τη μέρα” – εγκαίνια το Σάββατο στο SAF

Κλικ για μεγέθυνση

Το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης παρουσιάζει την φωτογραφική δουλειά του εικαστικού φωτογράφου Χριστόφορου Δουλγέρη με τίτλο “Carpe diem”. Ο καλλιτέχνης θα παρουσιάσει το φωτογραφικό έργο που έχει συλλέξει έναν ολόκληρο χρόνο φωτογραφίζοντας τα απομεινάρια αλλά και τα εναπομείναντα σημάδια των εννέα εργοστασίων τομάτας που δραστηριοποιούνταν στη Σαντορίνη.

Οι φωτογραφίες καταγράφουν εικόνες από το παρελθόν και το παρόν των εργοστασίων τομάτας του νησιού με ένα θεατρικό και ποιητικό τρόπο. Χνάρια και σημάδια του παρελθόντος της βιομηχανίας της τομάτας έρχονται να μας επαναφέρουν σε ένα εικαστικό διάλογο με την πραγματικότητα φωτίζοντας αθέατες πλευρές της πραγματικότητας.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν φωτογραφικά τυπώματα μεγάλων διαστάσεων όπως και μια υπερμεγέθης εγκατάσταση που σκοπό έχει να μεταφέρει στους θεατές μια τμηματική εικόνα αναπαράστασης ενός εργοστασίου τομάτας, σε πραγματικές διαστάσεις.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 7 Μαΐου στις 19:00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Μαΐου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό στους χώρους του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας στη Βλυχάδα, καθημερινά 10:00-18:00


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη