Βραδιά του Ερευνητή: Διαδικτυακά οι φετινές εκδηλώσεις στις 27/11

Βραδιά του ΕρευνητήΚάθε χρόνο 1.600.000 επισκέπτες σε περισσότερες από 400 Ευρωπαϊκές πόλεις συμμετέχουν στη “Βραδιά του Ερευνητή“, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον υπέροχο κόσμο της έρευνας. Αυτή τη χρονιά το πλάνο μετατοπίστηκε κατά δύο μήνες χρονικά και η Βραδιά του Ερευνητή μετατέθηκε, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας στον καιρό της πανδημίας COVID-19 την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, ώστε να αναδιοργανωθεί σε διαδικτυακή βάση.

Η Ελλάδα συμμετέχει από την έναρξη του θεσμού, το 2005.

Στη Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ μετέχουν περισσότερες από 150 ερευνητικές ομάδες του ΕΜΠ, των Πανεπιστημίων της Αθήνας και νέων ερευνητών, που προβάλλουν στο ευρύ κοινό τα ερευνητικά τους επιτεύγματα, προσβλέποντας στη βελτίωση της κοινωνικής αναγνώρισης των ερευνητών, την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα ερευνητικά αποτελέσματα, καθώς και την αύξηση του ενδιαφέροντος και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων προς ερευνητικά επαγγέλματα.

Οι μαθητές και το ευρύ κοινό θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν εργαστήρια διαδικτυακά, να παρακολουθήσουν εξ αποστάσεως πειράματα, ερευνητικά αποτελέσματα, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, εμπλουτίζοντας έτσι τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους σε ερευνητικά θέματα.


Οι διαδικτυακές εκδηλώσεις θα μεταδίδονται μέσω του καναλιού στο Youtube της Βραδιάς Ερευνητή 2020 και από τα social media. Μικροί και μεγάλοι θα μπορούν επίσης να συνομιλήσουν online με ερευνητές μέσω της δράσης “Chat lab”.

Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι διαθέσιμα εδώ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη