Σαντορίνη: Διαδικτυακά σεμινάρια φωτογραφίας για μαθητές γυμνασίου

Τελευταία ενημέρωση 30/3 – 12:00

Η Φωτογραφική Ομάδα Σαντορίνης-ΦΟΣ, μετά από πρόσκληση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των Γυμνασίων των νησιών Σαντορίνης – Θηρασιάς, διοργανώνει τρεις δωρεάν εκπαιδευτικές συναντήσεις με θέμα τη φωτογραφία, οι οποίες απευθύνονται στους μαθητές των γυμνασίων των νησιών μας.

Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν από τα μέλη της ΦΟΣ, Κώστα Θεοδωρόπουλο και Διαμαντή Κρυωνίδη, οι οποίοι είναι καθηγητές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Σαντορίνη και έχουν μεγάλη αγάπη για τη φωτογραφία.

Στόχος των συναντήσεων είναι οι νεαροί φωτογράφοι να μυηθούν στην τέχνη και τεχνική της φωτογραφίας, μαθαίνοντας να χρησιμοποιούν απλούς “κανόνες”, αλλά ταυτόχρονα να αποκτούν και κριτική ματιά για τις φωτογραφίες και τον χώρο γύρω τους, μαθαίνοντας να συνεργάζονται. Παράλληλα, σκοπός είναι να δοθεί η ευκαιρία στους εφήβους να εκφραστούν, να αναδείξουν τις δεξιότητές τους, να μοιραστούν τις ανησυχίες τους και να διοχετεύσουν δημιουργικά την ενέργειά τους.

Το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο θα διεξαχθεί, μέσω της πλατφόρμας WebEx, το πρωί του Σαββάτου 3/4 στις 11:30. Η μέγιστη διάρκειά του δεν θα ξεπερνά τις δύο ώρες και θα περιλαμβάνει συζήτηση, παρουσίαση και επεξηγήσεις στη φωτογραφία με κινητό.

Στο τέλος της φετινής δράσης, θα γίνει επιλογή φωτογραφιών που θα εκτυπωθούν σε κατάλληλη διάσταση και χαρτί για να εκπροσωπήσουν τα σχολεία στο 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας και Θηρασίας.

Για δηλώσεις συμμετοχής στα σεμινάρια, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα ή να απευθυνθούν στον Σύλλογο Γονέων καθενός σχολείου, δηλώνοντας ένα έγκυρο e-mail στο οποίο θα σταλεί το link του σεμιναρίου.

Περισσότερες πληροφορίες στο email: fos.for.kids@gmail.com


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη