Το Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας & Θηρασιάς επιστρέφει διαδικτυακά

Κάλεσμα από την Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών για δημιουργία μιας μαθητικής γιορτής, αντάξιας των προσδοκιών και της εποχής

Τη διοργάνωση του 4ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θήρας και Θηρασίας 2021, που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 10-16 Μαΐου 2021, ανακοίνωσε η Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών.

Η ομάδα της Θηραϊκής Εταιρείας που θα υλοποιήσει το φετινό Μαθητικό Φεστιβάλ είχε αναλάβει και την υλοποίηση των τριών προηγούμενων φεστιβάλ (2017, 2018, 2019), στο πλαίσιο της τότε Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Θήρας που είχε την ευθύνη των διοργανώσεων. Με την εμπειρία των προηγούμενων ετών, ετοιμάζει και για φέτος ένα Μαθητικό Φεστιβάλ αξιώσεων, προσαρμοσμένο βέβαια στις τρέχουσες ειδικές συνθήκες.

“Βιώνοντας όλοι μας σήμερα μία κρίση που προκαλείται από την πανδημία του κορονοϊού και της κοινωνικής αποστασιοποίησης, παρατηρούμε να δοκιμάζεται ένα σύνολο βασικών συστημάτων της σύγχρονης κοινωνίας, ο αντίκτυπος του οποίου φέρνει έντονη επιρροή και αλλαγές στην ψυχική μας υγεία. Είναι ήδη δύσκολο αυτό που ζούμε και ακόμη δυσκολότερο για τα παιδιά και τους εφήβους που δε γνωρίζουν ακόμη το πώς να διαχειριστούν μία τέτοια δύσκολη συγκυρία. Τα παιδιά υποφέρουν από την απώλεια της έως τώρα γνώριμης ζωής και δραστηριότητάς τους, των φίλων τους και της καθημερινής τους ρουτίνας και για το λόγο αυτό είναι απόλυτα απαραίτητο να τους παρέχουμε την αίσθηση ηρεμίας, ασφάλειας και προστασίας, δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου θα μπορούν να επεξεργαστούν αυτές τις ραγδαίες αλλαγές στη ζωή τους”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Θηραϊκή Εταιρεία.

Στο πλαίσιο του 4ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θήρας και Θηρασίας, δίνεται η δυνατότητα σε παιδιά, τάξεις ή και σχολεία του νησιού να παρουσιάσουν τα προσωπικά ή συλλογικά τους έργα διαδικτυακά μέσα από την ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Θηραϊκής Εταιρείας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 10-16 Μαΐου 2021, οπότε και θα είναι σε εξέλιξη το Μαθητικό Φεστιβάλ, θα προβάλλονται τα έργα και οι δράσεις των παιδιών, δίνοντας τους έτσι ένα βήμα για έκφραση, επικοινωνία και αλληλεπίδραση. Επιπλέον, έργα που μπορούν να παρουσιαστούν σε έκθεση, θα εκτεθούν στον χώρο του σταθερού υποστηρικτή του θεσμού, Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας “Δ. Νομικός” στη Βλυχάδα, για το διάστημα 15 Μαΐου-30 Ιουνίου 2021. Σημειώνεται ότι η επίσκεψη στην έκθεση θα γίνεται με ατομική ευθύνη του γονέα και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν την περίοδο εκείνη.

Η φετινή θεματολογία είναι ελεύθερη, αρκεί να μπορεί να προβληθεί διαδικτυακά. Ενδεικτικές προτάσεις:

  • Αρχείο Φωτογραφίας (Ζωγραφική, Εγκατάσταση-Installation, Γλυπτική, Φωτογραφία)
  • Αρχείο Βίντεο (Video Art, Ντοκιμαντέρ, Ταινία μικρού μήκους, Performance, Χορός, Θέατρο, Μουσική εκτέλεση, Ανάγνωση)
  • Αρχείο Ήχου (Θέατρο, Μουσική εκτέλεση, Ανάγνωση, Θεατρικό αναλόγιο)
  • Αρχείο Κειμένου (Θεατρικό, Πεζό-Παραμύθι, Ποίημα)

Για λεπτομέρειες/διευκρινήσεις σχετικά με τη θεματολογία, μπορείτε να απευθυνθείτε  στο email thiret2006@gmail.com, καθώς και στο τηλέφωνο 6974123470 (κα Ιωάννα Βαμβακούρη).

Προθεσμίες:
– Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 31/3/21 στο email thiret2006@gmail.com
– Αποστολή έργων μέχρι τις 23/4/21 στο email thiret2006@gmail.com


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη