Διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου “Athena”

Στις 18-20 Μαρτίου 2019 πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο ο 4ος διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου “Αthena International Olive Oil Competition” (Athena IOOC), με τη συμμετοχή 20 κριτών διεθνούς εμβέλειας από 12 χώρες.

Κάθε χρόνο ο διαγωνισμός αλλάζει τόπο διεξαγωγής, με στόχο τη σταδιακή ανάδειξη όλου του ελληνικού ελαιώνα. Μετά την επιτυχημένη, πρώτη διοργάνωση στην Αθήνα το 2016, ο διαγωνισμός διεξήχθη το 2017 στη Μεσσηνία και πέρυσι στους Δελφούς, όπου προσέλκυσε 359 δείγματα απ’ όλη την υφήλιο και απένειμε 242 μετάλλια.

Η Ελλάδα είναι σταθερά μέσα στις τέσσερις πρώτες ελαιοπαραγωγούς χώρες στον κόσμο, και μακράν η πρώτη στην κατά κεφαλήν κατανάλωση ελαιολάδου. Είναι εκείνη που ανέδειξε την πολιτισμική διάσταση του ελαιολάδου και συνέβαλε καθοριστικά στον πρωταγωνιστικό ρόλο του στη μεσογειακή διατροφή. Μάλιστα, πρόσφατες έρευνες υποστηρίζουν πως στην Ελλάδα εξημερώθηκε η ελιά. Ωστόσο, το ελληνικό ελαιόλαδο δεν έχει κερδίσει ακόμα τη θέση που του αξίζει διεθνώς.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να συμβάλλει σε αυτήν την αναγνώριση, όντας διεθνής, δηλαδή με ξένες συμμετοχές και εμβέλεια. Το 2018 το 52% του συνόλου των δειγμάτων ήταν από το εξωτερικό, οι δε ξένοι κριτές συναποτελούν τα 2/3 της κριτικής επιτροπής.

Η καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής είναι η 4η Μαρτίου 2019.

Περισσότερες πληροφορίες: www.athenaoliveoil.gr

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη