Διεθνής επιστημονική συνάντηση για τα ηφαίστεια της Σαντορίνης και της Μήλου

Για λίγες ακόμα μέρες, μέχρι τις 31 Αυγούστου, συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής στο 6ο διεθνές workshop που διοργανώνει η επιτροπή για την Ηφαιστειακή Γεωλογία της IAVCEI (International Association of Volcanology and Chemistry of the Earth’s Interior) και που θα είναι αφιερωμένο στα ηφαίστεια της Σαντορίνης και της Μήλου.

Το workshop θα πραγματοποιηθεί στις 23-28 Οκτωβρίου 2023 σε Σαντορίνη και Μήλο, με γενικό στόχο να παρέχει ένα φόρουμ για παρουσίαση και συζητήσεις σχετικά με τα τρέχοντα θέματα της ηφαιστειακής γεωλογίας.

Αντίστοιχα προηγούμενα workshop της επιτροπής για τη Ηφαιστειακή Γεωλογία της IAVCEI διοργανώθηκαν το 2014 στη Μαδέρα, το 2015 στην Πράγα, το 2016 στην Αίτνα και τα Αιολικά νησιά, το 2017 στην Τρανσυλβανία και το 2019 στη Νέα Ζηλανδία.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Το workshop του ερχόμενου Οκτωβρίου διοργανώνεται με τη συνεργασία της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και του Ινστιτούτου Μελέτης και Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης ΙΜΠΗΣ).

Την επιστημονική και οργανωτική επιτροπή του workshop αποτελούν οι
Γ. Βουγιουκαλάκης (ΕΑΓΜΕ, ΙΜΠΗΣ), G. Groppelli (CNR, VGC – IAVCEI),  J. Martì (CSIC, VGC – IAVCEI), Κ. Παπαζάχος (ΑΠΘ, ΙΜΠΗΣ), Σπ. Παυλίδης (ΑΠΘ, ΙΜΠΗΣ), Χ. Κανελλόπουλος (ΕΑΓΜΕ), R. Sulpizio (UniBa, IAVCEI), F. Lucchi (UniBo, VGC – IAVCEI), C. Tranne (UniBo)

Δηλώσεις συμμετοχής στο email gvoug@igme.gr ως τις 31/8.

Περισσότερες πληροφορίες, το πρόγραμμα του workshop, το κόστος συμμετοχής κλπ υπάρχουν στη σχετική ανακοίνωση εδώ.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη