20 C
Santorini
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Διευκρινίσεις για την αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων από το Υπουργείου Τουρισμού

Χ. Θεοχάρης: Δεν μπορεί να γίνει καμία πρόβλεψη για την φετινή τουριστική χρονιά

Share

Τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα 23/3 κλείνουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας που δεν έχουν πελάτες. Αυτό τονίζεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το υπουργείο Τουρισμού, ενώ για όσα έχουν πελάτες παρατείνεται κατά μια εβδομάδα η αναστολή της λειτουργίας τους, ώστε οι πελάτες τους να μπορέσουν να βρουν εναλλακτικές λύσεις.

Μάλιστα με υπουργική απόφαση θα ανακοινωθούν τα ξενοδοχεία που εξαιρούνται της αναστολής λειτουργίας, καθώς πρόκειται για ξενοδοχεία που εξυπηρετούν στρατιωτικούς, δυνάμεις της Frontex, εργαζόμενους σε δημόσια έργα.

Στη συνέχεια με τη συνδρομή του ΞΕΕ θα καταρτιστεί λίστα με τα ξενοδοχεία ανά περιφερειακή ενότητα που θα μείνουν ανοιχτά, ώστε σε κάθε περιφερειακή ενότητα να λειτουργούν 3 ξενοδοχεία.

Στο μεταξύ, σε παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, ο Υπουργός Τουρισμού δήλωσε ότι το πρόσταγμα της φετινής τουριστικής χρονιάς το δίνουν οι απαγορεύσεις, υπογραμμίζοντας πως αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει καμία πρόβλεψη για το αν μιλάμε αν η χρονιά είναι εντελώς χαμένη. “Άλλο να αρθούν οι απαγορεύσεις στα ορισθέντα διαστήματα, άλλο στα τέλη Μαΐου, άλλο στα τέλη Ιουνίου”, σημείωσε ο υπουργός.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ανέφερε, το Υπουργείο Τουρισμού είναι σε εγρήγορση και για το θέμα των εργαζομένων που πλήττονται από την αναστολή της λειτουργίας των ξενοδοχείων. Ο κος Θεοχάρης ανάφερε ότι δεν τίθεται θέμα απολύσεων, όπως και αλλαγή των όρων των συμβάσεων που έχουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη