21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δημοπρατείται το έργο για την ύδρευση της Έξω Γωνιάς

Share

Άλλο ένα σημαντικό έργο υποδομών ύδρευσης, αυτό με τίτλο “Ύδρευση Έξω Γωνιάς Θήρας” και με συνολικό προϋπολογισμό 927.00,00 € (πλέον Φ.Π.Α.) πρόκειται να δημοπρατηθεί στις 28/12/2018 από τη ΔΕΥΑ Δήμου Θήρας.

Το έργο αφορά την κατασκευή νέου εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού της Έξω Γωνιάς, προς αντικατάσταση του παλαιού προβληματικού μεταλλικού δικτύου ύδρευσης, την διευθέτηση των υψηλών πιέσεων στο υφιστάμενο δίκτυο λόγω μεγάλων υψομετρικών διαφορών, την εξάλειψη των διαρροών και την διασφάλιση της αδιάλειπτης υδροδότησης του οικισμού.

Συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση δικτύων ύδρευσης συνολικού μήκους περίπου 8.400 μέτρων, την κατασκευή τριών νέων αντλιοστασίων, μιας νέας δεξαμενής ύδρευσης, την ενίσχυση δύο υφιστάμενων δεξαμενών ύδρευσης και την επέκταση του υφιστάμενου συστήματος τηλεελέγχου-τηλεχειρισμού της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. για τον έλεγχο των νέων εγκαταστάσεων

Παράλληλα οι νέες εγκαταστάσεις ύδρευσης του οικισμού Έξω Γωνιάς θα αποτελούν κομβικό σημείο για τη διασφάλιση της υδροδότησης των οικισμών Πύργου Καλλίστης, Μεγαλοχωρίου, καθώς επίσης για την μελλοντική διασύνδεση των δικτύων ύδρευσης και άλλων οικισμών της Σαντορίνης με τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου αφαλάτωσης που υλοποιείται στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής Δήμου Θήρας.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του Ε.Π. “Νότιο Αιγαίο 2014-2020” και της ενταγμένης πράξης με τίτλο: “Ύδρευση Έξω Γωνιάς Θήρας” και Κωδικό ΟΠΣ 5027412.

Η περίληψη διακήρυξης του έργου είναι διαθέσιμη εδώ.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη