Σαντορίνη: Δημοπράτηση της επέκτασης του μεγάλου έργου αφαλάτωσης στην Αγ. Παρασκευή

Όπως έκανε γνωστό σήμερα η ΔΕΥΑΘ, δημοπρατήθηκε η επέκταση της εγκατάστασης αφαλάτωσης, ύψους 6,9 εκατ. ευρώ στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, ένα σημαντικό έργο υποδομών στο νησί, μετά από σχετικό αίτημα προς την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη – ΥΜΕΠΕΡΑΑ”

Το έργο αφορά στην επέκταση της υφιστάμενης εγκατάστασης αφαλάτωσης από 5.000 m³/ημέρα σε 10.000 m³/ημέρα και περιλαμβάνει την τρίτη γραμμή (2.500 m³/ημέρα) που θα εγκατασταθεί εντός του υφιστάμενου κτιρίου αφαλάτωσης και την τέταρτη γραμμή (2.500 m³/ημέρα) που θα εγκατασταθεί σε νέο κτήριο καθώς και τη 12μηνη δοκιμαστική λειτουργία για το σύνολο των μονάδων.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΔΕΥΑΘ, το νέο έργο αφαλάτωσης αποτελεί έργο πνοής για όλες τις Κυκλάδες και ιδιαιτέρως τη Σαντορίνη που θα τροφοδοτεί αδιάκοπα με αφαλατωμένο πόσιμο νερό τους κατοίκους του νησιού μας και ανοίγει το δρόμο για έργα αφαλάτωσης και σε άλλες νησιωτικές περιοχές. Το συνολικό έργο θα καλύψει τις ανάγκες υδροδότησης με αφαλατωμένο πόσιμο νερό τους οικισμούς Καμαρίου, Επισκοπής Γωνιάς, Έξω Γωνιάς, Πύργου Καλλίστης, Μεγαλοχωρίου, Μεσαριάς, Βόθωνα, Μονόλιθου και Αγίας Παρασκευής.

Η δημοπράτηση του έργου έρχεται σε μια σημαντική χρονική συγκυρία, καθώς τα τελευταία χρόνια η ραγδαία τουριστική ανάπτυξη του νησιού έχει δημιουργήσει υπερβολικά αυξημένες ανάγκες υδατοκαταναλώσης.

Επιπλέον η ΔΕΥΑΘ δρομολογεί και νέα έργα διασύνδεσης των υφιστάμενων δικτύων ύδρευσης, ώστε οι νέες εγκαταστάσεις αφαλάτωσης να μπορούν σε περίπτωση ανάγκης να καλύψουν και άλλους οικισμούς του νησιού.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ Μανόλης Ορφανός ευχαριστεί όλους εκείνους που εργάστηκαν από την σύνταξη των μελετών για την κατάθεση του φακέλου μέχρι το σημερινό αποτέλεσμα.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη