21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση με τον Υπ. Ναυτιλίας για τον Δήμαρχο Θήρας – Τα θέματα που συζητήθηκαν

Ποιες δεσμεύσεις ανέλαβε ο Γιάννης Πλακιωτάκης για ακτοπλοϊκή ενδοεπικοινωνία των νότιων Κυκλάδων, ακτοπλοϊκή σύνδεση Σαντορίνη-Ανάφη και στελέχωση του Λιμεναρχείου Θήρας

Share

Τρία ζητήματα τέθηκαν επί τάπητος κατά τη συνάντηση που είχε στον Πειραιά ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας με τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, στην οποία συμμετείχαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ανάφης Ιάκωβος Ρούσσος και ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.

α) Η άμεση επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής ενδοεπικοινωνίας των νησιών της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας (Ανάφη, Ίος, Σίκινος, Φολέγανδρος) με τη Σαντορίνη και τη Σύρο μέσω Νάξου. Η δρομολογιακή αυτή γραμμή, η οποία είναι δημόσιου συμφέροντος, έχει διακοπεί λόγω των διαγωνιστικών διαδικασιών ανάδειξης αναδόχου εταιρείας η οποία θα εκτελεί το δρομολόγιο.

β) Η αύξηση της εβδομαδιαίας συχνότητας των ακτοπλοϊκών δρομολογίων στη γραμμή Σαντορίνη – Ανάφη – Σαντορίνη, η οποία σήμερα εξυπηρετείται από ένα δρομολόγιο.

γ) Η ενίσχυση σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή του Λιμεναρχείου Θήρας για την αντιμετώπιση των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών εν όψη και της τουριστικής περιόδου.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Θήρας, η ανταπόκριση του Υπουργού υπήρξε άμεση και θετική σε όλα τα παραπάνω ζητήματα, καθώς δεσμεύτηκε για τα παρακάτω:

α) Άμεση πρόσκληση προς τον μειοδότη του διαγωνισμού για την ακτοπλοϊκή ενδοεπικοινωνία των νότιων Κυκλάδων, προκειμένου να διακριβωθεί η επάρκειά του ως προς την υλοποίηση των συμβατικών του υποχρεώσεων. Στόχος να επαναλειτουργήσει άμεσα, αλλά με αυστηρή τήρηση των νόμιμων διαδικασιών, η συγκεκριμένη επιδοτούμενη γραμμή.

β) Αύξηση τουλάχιστον σε δύο ανά εβδομάδα, των δρομολογίων που εκτελούνται στην ακτοπλοϊκή γραμμή Σαντορίνη – Ανάφη – Σαντορίνη.

γ) Ενίσχυση με 10 επιπλέον άτομα της δύναμης του προσωπικού του Λιμεναρχείου Θήρας. Αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου σκάφους που διαθέτει σήμερα το Λιμεναρχείο Θήρας, με πιο σύγχρονο και λειτουργικό.

Ο Δήμαρχος Θήρας εξέφρασε δημόσια την ευαρέσκειά του προς τον κο Πλακιωτάκη για την εποικοδομητική συνεργασία τους και την πολύτιμη βοήθειά του για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νησιά, σε κάθε τομέα αρμοδιότητάς του. Επεσήμανε επίσης την ουσιαστική βοήθεια του βουλευτή και πρώην Υπουργού Γιάννη Βρούτση, ο οποίος με την εμπειρία του συνδράμει τον Δήμο Θήρας σε κάθε προσπάθειά του. Τέλος, τόνισε ιδιαίτερα την άριστη σχέση συνεργασίας που υπάρχει ανάμεσα στους Δημάρχους των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας και λειτουργεί προς όφελος των νησιών και των κατοίκων τους.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη