Σαντορίνη: Δημοτικές παρατάξεις και αριθμοί

Ανοιχτούς λογαριασμούς για την επόμενη Κυριακή (2/6) έχουν αφήσει ο νυν Δήμαρχος Νίκος Ζώρζος, επικεφαλής της Θηραϊκής Πολιτείας, και ο Αντώνης Σιγάλας, επικεφαλής της παράταξης “Σαντορίνη Θηρασιά – Ενότητα Αλλαγή”. Οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι θα έρθουν αντιμέτωποι στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών, με τη δύναμη των συνδυασμών τους μειωμένη σε σχέση με τις εκλογές του 2014.

Μετά από δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις που εξασφάλιζε την εκλογή του από την πρώτη Κυριακή, ο Νίκος Ζώρζος ζητά τώρα στον επαναληπτικό γύρο των εκλογών ψήφο εμπιστοσύνης για να συνεχίσει το έργο του στη Σαντορίνη. Στον πρώτο γύρο, των φετινών εκλογών, συγκέντρωσε 2.783 ψήφους, ενώ πέντε χρόνια πριν είχε εκλεγεί με 4.831 ψήφους.

Ελαφρώς μειωμένη δυναμική, στην φετινή εκλογική αναμέτρηση, έχει και ο Αντώνης Σιγάλας που συγκέντρωσε 2.151 ψήφους, ενώ το 2014 είχε 2.399.

Αυξημένη δύναμη έχει η Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας που συγκέντρωσε 685 ψήφους, έναντι 372 στις προηγούμενες εκλογές.

Για τις παράταξεις “Μαζί Αλλάζουμε… Σαντορίνη & Θηρασιά” του Άγγελου Ρούσσου και “Τώρα! Για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά” δεν υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία, αφού κατέβηκαν για πρώτη φορά στις εκλογές.

Το 2014 οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους ήταν 14.019 και συμμετείχαν οι 9.786 (ποσοστό συμμετοχής 69,81%). Φέτος σε απόλυτους αριθμούς οι συμμετέχοντες ήταν περισσότεροι (9.878 άτομα). Καθώς όμως αυξήθηκε και το εκλογικό σώμα (15.007 εγγεγραμμένοι), η συμμετοχή έπεσε στο 65,82%

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη