Διπλάσια η επιδότηση στο ρεύμα για τον Ιανουάριο

Σε 840 εκατ. ευρώ υπολογίζεται το κόστος των επιδοτήσεων των λογαριασμών ρεύματος για τον Ιανουάριο, σχεδόν διπλάσιο από τον Δεκέμβριο.

Την ανακοίνωση των επιδοτήσεων έκανε νωρίτερα σήμερα (23/12) ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστας Σκρέκας επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι η στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί και για όσο διαρκεί η πρωτόγνωρη κρίση.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Αναλυτικά οι επιδοτήσεις ανά κατηγορία καταναλωτών έχουν ως εξής:

– Για νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος ή άλλων κριτηρίων η επιδότηση για καταναλώσεις έως 500 KWh ανέρχεται σε 33 λεπτά/KWh και καλύπτει εννέα στα δέκα νοικοκυριά απορροφώντας το 87% της αύξησης.

– Για νοικοκυριά με κατανάλωση από 500-1000 KWh η επιδότηση είναι 28 λεπτά/KW, ενώ προβλέπεται επιπλέον επιδότηση 5 λεπτών/KWh εάν μειώσουν την κατανάλωση τους σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι κατά 15%.

– Για νοικοκυριά με κατανάλωση πάνω από 1000 KWh η επιδότηση ανέρχεται σε 19 λεπτά/KWh. Και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει επιπλέον έκπτωση 5 λεπτών/KWh με μείωση της κατανάλωσης κατά 15%.

– Για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο απορροφάται το σύνολο της αύξησης και συγκεκριμένα η επιδότηση ανέρχεται σε 37,8 λεπτά/KWh.

– Για τα επαγγελματικά τιμολόγια έως 35 KVA με κατανάλωση έως 2.000 KWh η επιδότηση ανέρεται σε 29,2 ευρώ/KWh καλύπτοντας το 80% της αύξησης.

– Για τα επαγγελματικά τιμολόγια έως 35 KVA με κατανάλωση πάνω 2.000 KWh ανεξαρτήτως τάσης (Χαμηλή Μέση και Υψηλή) η επιδότηση ανέρχεται σε 13,4 λεπτά/KWh.

– Για τους φούρνους η επιδότηση ανέρχεται σε 29,2 λεπτά/KWh

Σε ό,τι αφορά τους λογαριασμούς του φυσικού αερίου η ΔΕΠΑ θα συνεχίσει την επιδότηση των 20 ευρώ/MWh.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη