20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δώδεκα κρούσματα κορονοϊού στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6

Μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους στο πλήρωμα - Το πλοίο ξεκίνησε από το Ηράκλειο με 922 επιβάτες

Share

Δώδεκα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο σε 150 μέλη του πληρώματος του κρουαζιεροπλοίου Mein Shiff 6 της TUI, του πλοίου που στις 13/9 σηματοδότησε την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στη χώρα μας από το Ηράκλειο της Κρήτης.

Αυτή τη στιγμή το Mein Schiff 6, στο οποίο επιβαίνουν 922 επιβάτες και 766 μέλη πλήρωμα, βρίσκεται στα ανοιχτά της Μήλου και αναμένει οδηγίες σε ποιο λιμάνι θα καταπλεύσει. Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα.

Νεότερη ενημέρωση 28/9 – ώρα 16:35
Με εντολή της Πολιτικής Προστασίας, το κρουαζιερόπλοιο αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά περίπου στις 05:00 τα ξημερώματα της Τρίτης 29/9. Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί, δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανένας επιβάτης ή μέλος του πληρώματος, ενώ στις 07:30 θα επιβιβαστεί ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να επαναλάβει τα τεστ στα δώδεκα μέλη του πληρώματος που βγήκαν θετικά στον Covid-19, και να κάνει τεστ στο υπόλοιπο πλήρωμα.

Όπως έγινε γνωστό από την Πολιτική Προστασία για την επιβίβαση των επιβατών είχαν ακολουθηθεί αυστηρά τα πρωτόκολλα, δηλαδή όλοι είχαν τεστ PCR αρνητικό για 72 ώρες, ενώ κανένα από τα μέλη του πληρώματος δεν αποβιβάστηκε από το πλοίο.

Νεότερη ενημέρωση 28/9 – ώρα 22:00
Με ανακοίνωσή της, η TUI Cruises ενημερώνει πως κανένα από τα 12 μέλη του πληρώματος που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα, ενώ στους επαναλητπικούς ελέγχους, τα πρώτα έξι εμφανίστηκαν αρνητικά και για τα υπόλοιπα έξι τα αποτελέσματα αναμένονται αύριο το πρωί.

Όπως αναφέρει η TUI Cruises, σύμφωνα με τις αυστηρές διαδικασίες λειτουργίας που ισχύουν για τα κρουαζιερόπλοια, όπως αυτές συμφωνήθηκαν με τις ελληνικές αρχές, τα δώδεκα μέλη του πληρώματος τέθηκαν σε απομόνωση εντός του πλοίου. Η ΤUI Cruises προσθέτει επίσης, ότι διαθέτει σύστημα διαδικασιών διαχείρισης κρούσματος COVID-19 στο πλοίο, το οποίο τίθεται σε ισχύ. Ενώ το πλοίο κατευθύνεται στο λιμάνι του Πειραιά, η TUI Cruises βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές. Χάρη στα μέτρα υγιεινής και τους κανόνες καθαρισμού του σκάφους, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους επισκέπτες και το πλήρωμα, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Νεότερη ενημέρωση 29/9 – ώρα 12:00
Λάθος ο συναγερμός για το Mein Schiff 6

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη