Λάθος ο συναγερμός για το Mein Schiff 6

Στο λιμάνι του Πειραιά έχει καταπλεύσει από νωρίς σήμερα το πρωί το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6, στο οποίο χθες εντοπίστηκαν δώδεκα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό μεταξύ των μελών του πληρώματος, κατόπιν δειγματοληπτικού ελέγχου που έγινε στο Ηράκλειο πριν από τον απόπλου του.

Η εταιρεία επανέλαβε τους μοριακούς ελέγχους στα δώδεκα άτομα εν πλω, κατόπιν οδηγιών του ΕΟΔΥ, καθώς μπορεί τα πρώτα τεστ να ήταν ψευδώς θετικά, δεδομένου ότι ήταν πολύ χαμηλό το ιικό φορτίο το οποίο ανιχνεύθηκε στα δείγματα. Πράγματι, τα αποτελέσματα των δεύτερων τεστ βγήκαν όλα αρνητικά.

Σήμερα το πρωί, όταν έφτασε το πλοίο στον Πειραιά, συνεργείο του ΕΟΔΥ πήρε εκ νέου δείγματα από τους 12 ναυτικούς και υλικό από τις επιφάνειες του πλοίου για έλεγχο. Τα rapid test που έγιναν αρχικά βγήκαν επίσης αρνητικά. Παρότι οι υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ εκτιμούν ότι έχοντας στα χέρια τους τα αρνητικά μοριακά τεστ που έγιναν εν πλω και τα σημερινά αρνητικά rapid tests, η πιθανότητα να είναι κάποιος θετικός είναι απειροελάχιστη, προχώρησαν και σε μοριακό έλεγχο τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται εντός της ημέρας, ώστε να επιβεβαιώσουν ότι οι εργαζόμενοι στο πλοίο δεν είναι φορείς του κορονοϊού.

Νεότερη ενημέρωση 29/12 – ώρα 18:05
Όπως είπε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, τα 12 μοριακά τεστ που πραγματοποίησε σήμερα το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και στάλθηκαν στο νοσοκομείο Αττικόν για έλεγχο, βγήκαν όλα αρνητικά.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη