Δωδεκάμηνη η θητεία στον στρατό ξηράς από τον Μάιο

Αλλαγές στη στρατιωτική θητεία ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

Πιο συγκεκριμένα:

– Εξισώνεται η διάρκεια της πλήρους θητείας των στρατευσίμων του Στρατού Ξηράς με αυτήν των στρατευσίμων στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία, σε 12 μήνες για όλους.

– Καθορίζεται θητεία διάρκειας 9 μηνών για τους υπόχρεους πλήρους θητείας που υπηρετούν σε συγκεκριμένες Μονάδες του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας με ειδικά επιχειρησιακά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά, υπό την προϋπόθεση της παραμονής τους στη συγκεκριμένη Μονάδα για το σύνολο της θητείας τους. Οι εν λόγω Μονάδες θα εξειδικευθούν με νεότερη Διαταγή.

– Καθορίζεται για τους Δοκίμους Εφέδρους Αξιωματικούς Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας διάρκεια θητείας 17 και 14 μηνών αντιστοίχως.

Οι νέες ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ από τον Μάιο και δεν αφορούν όσους ήδη υπηρετούν τη θητεία τους.

Η εν λόγω Υπουργική Απόφαση, που θα εκδοθεί στο προσεχές διάστημα, εντάσσεται στο πλαίσιο των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού σχετικώς με τη συνολική αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων σε μέσα και προσωπικό, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων από τη φθίνουσα απόδοση των κλάσεων σε Στρατευσίμους.

Προς αυτήν την κατεύθυνση έχουν επίσης ανακοινωθεί ήδη η αύξηση του αριθμού των εισακτέων σπουδαστών στο σύνολο των Στρατιωτικών Σχολών Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, καθώς και η πρόσληψη Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως και Επαγγελματιών Οπλιτών.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη