Δράσεις Δήμου Θήρας εν μέσω Covid-19

Για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και τα αδέσποτα ζώα

Με ανακοίνωσή του, ο Αντιδήμαρχος Θήρας Γρηγόρης Μαντούσης ενημερώνει πως ο Δήμος Θήρας, προκειμένου να συνδράμει τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, εν μέσω της κρίσης που βιώνει η κοινωνία μας από την εξάπλωση του Covid-19:

  • Δημιούργησε πρόγραμμα εξυπηρέτησης των δημοτών, που είναι υπέργηροι, ασθενείς κλπ, ώστε να μένουν σπίτι, με διάθεση έξι αυτοκινήτων για τη Σαντορίνη και ενός για τη Θηρασιά.
  • Δημιούργησε πρόγραμμα ενίσχυσης και σίτισης ηλικιωμένων (Βοήθεια στο σπίτι, προνοιακά επιδόματα), με 5.000 γεύματα για τη Σαντορίνη και 1.350 γεύματα για τη Θηρασιά.
  • Επιχορήγησε (μέσω του Ιδρύματος Λ. & Ε. Νομικού) τον Σύλλογο Στήριξης Νοσοκομείου Θήρας, με το ποσό των 50.000 €, για υγειονομικό εξοπλισμό και υλικό.
  • Στήριξε το Πτωχοκομείο Θήρας με προμήθεια υγειονομικού υλικού και με άμεση οικονομική ενίσχυση 9.000 €.

Επίσης, στο πλαίσιο της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, αλλά και της νέας κατάστασης που δημιουργήθηκε με το κλείσιμο επιχειρήσεων εστίασης λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19, που επιτείνει το πρόβλημα δημιουργίας αγελών, ο Δήμος Θήρας προχώρησε σε:

  • Διεύρυνση και διαχείριση της εφαρμογής του προγράμματος των αδέσποτων ζώων, τηρώντας πιστά την νομοθεσία (περισυλλογή, στείρωση, αποπαρασίτωση, εμβολιασμό, ταυτοποίηση, αποθεραπεία και επανένταξη).
  • Προμήθεια ζωοτροφών και οργάνωση ομάδας εθελοντών, σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία για την καθημερινή σίτιση των αδέσποτων ζώων.
  • Προμήθεια ζωοτροφών για τη σίτιση των φιλοξενούμενων ζώων του καταφυγίου (αδέσποτων σκύλων, αλλά και των ιπποειδών τρίτης ηλικίας), σε συνεργασία με το φιλοζωικό σωματείο .

Όπως σημειώνει ο κος Μαντούσης, “οι δράσεις συνεχίζονται”.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη