Με ανακοίνωσή του, ο Αντιδήμαρχος Θήρας Γρηγόρης Μαντούσης ενημερώνει πως ο Δήμος Θήρας, προκειμένου να συνδράμει τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, εν μέσω της κρίσης που βιώνει η κοινωνία μας από την εξάπλωση του Covid-19:

  • Δημιούργησε πρόγραμμα εξυπηρέτησης των δημοτών, που είναι υπέργηροι, ασθενείς κλπ, ώστε να μένουν σπίτι, με διάθεση έξι αυτοκινήτων για τη Σαντορίνη και ενός για τη Θηρασιά.
  • Δημιούργησε πρόγραμμα ενίσχυσης και σίτισης ηλικιωμένων (Βοήθεια στο σπίτι, προνοιακά επιδόματα), με 5.000 γεύματα για τη Σαντορίνη και 1.350 γεύματα για τη Θηρασιά.
  • Επιχορήγησε (μέσω του Ιδρύματος Λ. & Ε. Νομικού) τον Σύλλογο Στήριξης Νοσοκομείου Θήρας, με το ποσό των 50.000 €, για υγειονομικό εξοπλισμό και υλικό.
  • Στήριξε το Πτωχοκομείο Θήρας με προμήθεια υγειονομικού υλικού και με άμεση οικονομική ενίσχυση 9.000 €.

Επίσης, στο πλαίσιο της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, αλλά και της νέας κατάστασης που δημιουργήθηκε με το κλείσιμο επιχειρήσεων εστίασης λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19, που επιτείνει το πρόβλημα δημιουργίας αγελών, ο Δήμος Θήρας προχώρησε σε:

  • Διεύρυνση και διαχείριση της εφαρμογής του προγράμματος των αδέσποτων ζώων, τηρώντας πιστά την νομοθεσία (περισυλλογή, στείρωση, αποπαρασίτωση, εμβολιασμό, ταυτοποίηση, αποθεραπεία και επανένταξη).
  • Προμήθεια ζωοτροφών και οργάνωση ομάδας εθελοντών, σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία για την καθημερινή σίτιση των αδέσποτων ζώων.
  • Προμήθεια ζωοτροφών για τη σίτιση των φιλοξενούμενων ζώων του καταφυγίου (αδέσποτων σκύλων, αλλά και των ιπποειδών τρίτης ηλικίας), σε συνεργασία με το φιλοζωικό σωματείο .

Όπως σημειώνει ο κος Μαντούσης, “οι δράσεις συνεχίζονται”.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here