Δήμος Θήρας: Οι μέχρι τώρα ενέργειες κατά του κορονοϊού

Τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει ο Δήμος Θήρας, προκειμένου να υπάρχει αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας από την εξάπλωση του Covid-19, συνόψισε και ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γρηγόρης Μαντούσης.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, μέχρι στιγμής έχουν γίνει οι παρακάτω δράσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν και θα εμπλουτιστούν, ανάλογα με τις απαιτήσεις των συνθηκών:

– Έγκαιρη (πριν την επιβολή των κυβερνητικών μέτρων) σύγκληση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, με στοχευμένη συμμετοχή φορέων και προσώπων, που σχετίζονται με την υγεία και καθορίσθηκε καθημερινή επικοινωνία του Δημάρχου (ως Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας) με κάθε αρμόδια Υπηρεσία και Προϊσταμένου αυτής.

– Συντονισμός των οργανωμένων εθελοντικών ομάδων (Τάγμα Εθνοφυλακής, Εθελοντικό Διασωστικό Σώμα και εθελοντών δημοτικών υπαλλήλων).

– Ενίσχυση της εποπτείας για αυστηρή τήρηση των μέτρων, με ένταξη στο σύστημα πολιτικής προστασίας των Προέδρων των Κοινοτήτων, στα διοικητικά όρια των χωριών τους.

– Ανακοίνωση στο κοινό, για την έγκαιρη ενημέρωσή τους από τον Δήμο, μέσω της εφαρμογής gi-polis.

Επιπλέον ο Δήμος Θήρας, προκειμένου να συμβάλει στην προστασία από την εξάπλωση του Covid-19, προέβη σε:

– Απολύμανση των σχολικών μονάδων, έγκαιρα (πριν την επιβολή των κυβερνητικών μέτρων) και πριν αυτές κλείσουν.

– Απολύμανση έγκαιρα των δημοτικών κτηρίων, κοινοχρήστων χώρων (πλατείες κλπ) και των δημοσίων υπηρεσιών, που το αιτήθηκαν.

– Έγκαιρη προμήθεια υγειονομικού υλικού (αντισηπτικά, μάσκες, στολές-φόρμες, γυαλιά, γάντια κλπ), που ήδη έχουν διανεμηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη