Δράσεις για “Σαντορίνη χωρίς πλαστικό”

Στο πλαίσιο της καμπάνιας Plastic Free Santorini, κάτω από το πρόγραμμα “Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μιας Χρήσης”, η Lidl Hellas και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη επισκέφθηκαν για δεύτερη φορά στα μέσα Ιουνίου τη Σαντορίνη, πραγματοποιώντας παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς. Ειδικότερα, έγιναν καθαρισμοί στις παραλίες του Μονόλιθου και της Περίσσας, καθώς και υποθαλάσσια, με τη βοήθεια της καταδυτικής ομάδας Dive In Action στον όρμο του Κόρφου στη Θηρασιά και στον όρμο Ερινιά στη Νέα Καμένη.

Οι δράσεις καταγράφηκαν στο σύντομο βίντεο που ακολουθεί.

“Το πρόβλημα της ρύπανσης από πλαστικά απορρίμματα είναι συνεχές. Γι’ αυτό και οι επαναλαμβανόμενοι καθαρισμοί με καταγραφή των απορριμμάτων, μπορούν να μας δείξουν τόσο το μέγεθος του προβλήματος, όσο και τις ανάγκες μιας περιοχής”, τονίζει το Κοινωφελές Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη, προσθέτοντας πως οι επόμενοι σταθμοί του προγράμματος “Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μιας Χρήσης” θα είναι τον Σεπτέμβριο η Ρόδος, η Κέρκυρα και η Κως.

Στο μεταξύ, η Dive In Action συνεχίζει τις περιβαλλοντικές δράσεις της στο πλαίσιο του προγράμματος Sea Change Greek Islands, με δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α.Κ. Λασκαρίδη και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων. Ήδη έχει πραγματοποιήσει καθαρισμούς σε Ανάφη, Αμοργό, Φολέγανδρο και Σίκινο, ενώ τις επόμενες ημέρες σειρά έχουν οι Μικρές Κυκλάδες.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη